Banner 980x90

Matīss: Sarakstu izgaismošana atsevišķās pieturvietās ir tikai pagaidu risinājums pirms modernu tablo ieviešanas

Rīga, 14.janv., LETA. Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) sabiedriskā transporta kustības sarakstu izgaismošana ir tikai pagaidu risinājums pirms modernu tablo ieviešanas, kas paredzēta tieši šajās pašās pieturvietās, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja kapitālsabiedrības pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss.

Viņš atzina, ka ažiotāža, kuru pagājušajā nedēļā izraisīja informācija par vairāk nekā 4000 eiro vērtās "gaismas pogas" ieviešanu atsevišķās pieturvietās, ir skaidrojama ar RS "komunikācijas brāķi". "Šī poga nebūt nav gatavs produkts. (..) Šie stabi, infrastruktūra, vadi, kabeļi un viss, kas tur tika veidots, bija domāts, lai uzstādītu elektroniskos tablo, kas arī uz šiem sešiem stabiem parādīsies," skaidroja Matīss.

Viņš pastāstīja, ka nākotnē sešās konkrētajās pieturvietās izgaismotu sarakstu vietā tiks uzstādīti moderni tablo, uz kuriem būs redzams, pēc cik minūtēm pienāks konkrētais transportlīdzeklis. "Šī [gaismas ieslēgšanas] poga ir starpposms, kas papildus investīcijas neprasa," norādīja Matīss, piebilstot, ka sākotnēji arī viņš pats bijis pārsteigts par sarakstu izgaismošanas izmaksām, līdz uzzinājis, ko patiesībā paredz šis projekts.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā RS paziņoja, ka atsevišķās galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturvietās izvietotas jauna tipa pieturvietas plāksnes ar sarakstu apgaismojuma ieslēgšanas pogu. Šādas plāksnes izvietotas piecās 13.janvāra ielas pieturvietās, kā arī 11.novembra krastmalas pieturvietā "Grēcinieku iela". Vienas pieturvietas aprīkošana ar sarakstu izgaismošanas pogu izmaksājusi līdz 4300 eiro. Šī projekta lietderība un izmaksas raisīja gan Rīgas domes opozīcijas, gan arī sabiedrības daļas neizpratni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)