Banner 980x90

Mazās ģildes Tautas kinostudijas jubilejā - divdaļīgu bezmaksas kinoseanss

30.janvārī plkst.18.00 Rīgas Kultūras un Tautas mākslas centrs "Mazā Ģilde" aicina uz divdaļīgu kinoseansu par godu Mazās Ģildes Tautas kinostudijas dibināšanas 55. gadadienai, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" projektu vadītājs Eduards Gaušis.

Kinoseansa pirmajā daļā būs iespējams noskatīties Mazās Ģildes kinostudijas ilggadīgā dalībnieka Kārļa Berķa filmu programmu, savukārt otrajā daļā tiks demonstrēta studijas dalībnieka Austra Rāviņa jaunā filma "Hunza Story" (Hunzas stāsts).

Kinoseansā iekļautās Kārļa Berķa filmas ataino laika posmu no 20.gadsimta 60.gadiem, līdz pat mūsu gadsimta sākumam. Skatītājs filmā "Svētdiena mūsu ielā" ieraudzīs sešdesmito gadu Rīgas nomales dzīvi daudzstāvu jaunceltņu rajonā. Turpat motokrosam blakus, jauno māju iemitnieki - bērni, rīko alternatīvu - trīsriteņu krosu.

Caur izcilu kinooperatora darbu, agra pavasara palu ūdeņu trakojošā Amatas ūdensmutulī mūs iemet filma "Ūdenslustes". Mainās automobiļu modeļi, mainās modes un indivīda apreibināšanās veidi, bet filma "Skaista ir dzīve" apliecina: cilvēka daba ir nemainīga. Ja ir jāspēlē kariņš ieroča vietā noder pat sētas miets. Kaut arī šodien spēļu kara lauks ir pārcēlies uz mobilā telefona ekrāna, neuztraucaties, jebkurš ierocis ērti iegulst rokā. Un filmas "Sirdskaite" jau pašā nosaukumā iekodēts šīs spēles kino sižets. Vai PSRS pastāvēšanas laikā mīlestības un seksa lietas tika risināts citādāk nekā "brīvajā" pasaulē? To varēs salīdzināt un novērtēt, noskatoties filmu.

Seansa otrajā daļā demonstrētā Austra Rāviņa jaunā filma "Hunza Story" (Hunzas stāsts) ir Latvijas un Pakistānas kopražojums. Kā stāsta filmas veidotāji: "Mūsu zemē ir nelieli pakalni, Pakistānā visaugstākās kalnu virsotnes pasaulē. Pie mums parasti pielūdzam Jēzu, pie viņiem Allahu. Kas kopīgs mums ar to tālo kalnu zemi?"

Ieeja uz kinoseansu - bez maksas. Pasākumu organizē Rīgas Kultūras un Tautas mākslas centrs "Mazā Ģilde".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)