Banner 980x90

Mīli savus apavus? Uzzini, kā tos pasargāt pārvākšanās laikā!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pārvākšanās uz jaunu mājokli prasa ne tikai laiku, bet arī spēku, pacietību un spēju saglabāt mieru. Ir skaidrs, ka tu uz jaunajām mājām ņemsi līdzi arī savu apavu kolekciju, tādēļ ir vērts veltīt brīdi tam, lai saprastu, kā pasaudzēt kurpes, zābakus utt. pārvedot tos no vienas vietas uz otru. Kādēļ tas ir svarīgi? Pirmkārt, tu izvairīsies no iespējas sabojāt apavus. Un, otrkārt, marķējot apavu kastes, tu vieglāk pēc tam varēsi tās sakārtot jaunajā skapī, plauktā vai kādā citā vietā.

Seko līdzi šiem padomiem, kas palīdzēs tev sagatavot apavus pārvešanai un to arī veiksmīgi īstenot, bez nepatīkamiem pārsteigumiem!

Notīri apavus
Pirms kurpes, zābakus, kedas utt. iepako kastēs vai citur, tos rūpīgi jānotīra. Lai to izdarītu pareizi, seko ražotāja norādījumiem, jo, piemēram, ādas apavi ir jākopj piesardzīgi, izmantojot īpašus līdzekļus. 

Pārbaudi ilgi nenēsātos apavus, vai tie nav noputējuši, kā arī vai to iekšienē nav iedzīvojušies insekti. Iepakojot apavus, kuros savairojušās kodes, vai arī kuriem ir manāms pelējums, tu riskē ar apavu turpmāko lietošanu. Ja pamani pazīmes, kas liecina par šīm problēmām, noteikti rīkojies!

Pirms likšanas kastēs, maisos vai kur citur, apavi ir rūpīgi jāizžāvē. Mitrums ir viens no apavu ļaunākajiem ienaidniekiem. Ja vēlies paātrināt žūšanas procesu, vari izmantot matu fēnu. Taču, piemēram, pārvācoties vasarā, vienkāršāk ir novietot apavus saulainā vietā. 

Piešķir apaviem formu
Ir apavi, kas sagāžas vai saļimst, ja tiem nav atbilstoša statīva. Tādi, piemēram, ir garie ziemas vai rudens/pavasara zābaki. Lai šādi apavi nezaudētu savu formu, viens no ērtākajiem veidiem, kā radīt balstu ir, ievietojot zābaka stulmā sarullētu žurnālu vai kādu citu materiālu, kas notur zābaku tam atbilstošajā formā. 

Atkārtoti saliecoties vienā un tajā pašā vietā, zābaku virsmā var rasties neglītas krokas un rievas, kas bieži vien ādas un mākslīgās ādas apaviem parādās pēdas augšpusē. Lai samazinātu šādas problēmas rašanos, centies regulāri izmantot apavu kopšanas līdzekļus, kas mīkstina un aizsargā to virsmu. Taču zābaki nav vienīgie apavi, kas laika gaitā var zaudēt formu. Tas var notikt arī ar, piemēram, brīvā laika kurpēm (espadrilles), kedām u.c. Lai saglabātu to sākotnējo izskatu, laikā kad šie apavi netiek nēsāti, ieliec tajos, piemēram, sarullētu audumu vai saburzītu avīzi, kas samazinās risku, ka kurpju audums zaudē savu sākotnējo formu. Noteikti neliec apavus vienu virs otra saspiestā vidē. Saburzītu avīzi ieteicams ievietot arī svinīgajās kurpēs, lai tās nezaudētu formu. 

Aizsargā apavus
Pēc tam, kad visas kurpes un zābaki ir notīrīti un nodrošināta to formas saglabāšana, aizsargā apavus, ievietojot katru pāri tā oriģinālajā kastē, ja, protams, tev tās vēl ir pieejamas. Ja nē, vari izmantot arī citas kastes, kas tev mājās ir pieejamas. Likšana maisos noteikti nebūs laba doma. 

Lai aizsargātu īpaši trauslus un viegli saskrāpējamus apavus, vari katru no tiem ietīt burbuļplēvē. Vēl viena noderīga ideja, kā sapakot kurpes, kas aizņem mazāk vietas ir, izmantojot alkohola kastes, kurām ir atsevišķi nodalījumi katrai pudelei. Katrā no šiem nodalījumiem vari ielikt vienu kurpi. Īpašu uzmanību pievērs apaviem, kuriem ir asas detaļas. Nopako tos tās, lai šīs detaļas neizdurtos cauri kastei un nesabojātu citus priekšmetus. 

Marķē apavu iepakojumus
Ja kurpes jau atrodas to oriģinālajās kastēs, tev tas nav jādara, jo parasti uz iepakojuma jau ir attēlots, kādi apavi tajā ir. Taču, ja kurpes un zābaki ir salikti dažādās citās kastēs, marķē tās, lai pēc tam jaunajā mājoklī vieglāk varētu visu sakārtot. 

Ja vēlies, vari ar marķieri sarakstīt uz kastes apavus, kas tajā ielikti, taču radošākie var pacensties un pat izprintēt attēlus ar apaviem, kas atrodas konkrētajā iepakojumā. Tādējādi tev nebūs ilgi pēc tam tie jāmeklē. 

Sandales un iešļūcenes vari novietot uz pakaramajiem, kurus pēc tam jāieliek aiztaisāmā plastmasas vai auduma somā. Labāk, lai tā būtu caurspīdīga. Noder arī veikalos nopērkamie auduma maisi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)