Banner 980x90

Minimālā mēneša darba algas likme pedagoģiskajiem darbiniekiem Rīgā būs 680 eiro, maksimālā ap 1000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Ceturtdien, 25.augustā, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti atbalstīja grozījumus Rīgas domes lēmumā "Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem". Tajos atbilstoši pašvaldības kompetencei, reglamentēta ne tikai minimālā, bet arī maksimālā pedagogu darba alga.

Kā pilsētas informācijas portāls Riga24.lv uzzināja Rīgas pilsētas pašvaldībā, grozījumi paredz, ka minimālā likme būs 680 eiro, bet maksimālā, atkarībā no amata, no 800 eiro līdz 1100 eiro. Līdz šim algas bija robežas no 405 līdz 700 vai 800 eiro.

Izglītības iestāžu vadībai algas būs lielākas. Piemēram, skolu direktoriem no 900 līdz 1800 eiro, pirmsskolu vadītājiem no 900 līdz 1600 eiro, direktoru (vadītāju) vietniekiem izglītības jomā un struktūrvienību vadītājiem no 750 līdz 1400 eiro, metodiķiem no 750 līdz 1200 eiro.

Tā kā 2016.gada 5.jūlijā stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi", kuros mainīta līdzšinējā pedagogu darba slodze un minimālā alga par slodzi, tad sagatavots dokuments, kurš, ievērojot vienlīdzības principu, reglamentē pedagogu darba samaksas principus Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs, ņemot vērā izmaiņas valsts normatīvajos dokumentos.

Rīgas domes lēmuma projektā "Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem" ir noteikta maksimālā pedagoga algas likme, ņemot vērā pedagogu darba slodzes un piešķirtā finansējuma apjoma izmaiņas. Normatīvais akts nosaka arī pedagoga darba slodzes aprēķināšanas kārtību, ņemot vērā valstī noteiktās izmaiņas, kur līdzšinējā pedagoga slodze bija 21 stunda, bet šobrīd tās ir 30 stundas skolās un līdzšinējo 30 stundu vietā 40 stundas – pirmsskolās.

Gala lēmumu pieņems Rīgas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)