Banner 980x90

MVT Vasaras mājā notiks Anša Starka izstādes atklāšana un autorvakars

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ansis Starks ir fotogrāfs, kurš plašākai publikai kļuvis zināms, veidojot žurnāla "Rīgas laiks" intervēto personību portretus un viņa pirmā personālizstāde "Portreti RL" nupat tika atklāta mākslas stacijā Dubulti. Starka jaunākā izstāde "Pāri" MVT Vasaras mājā sniegs ieskatu vienā no viņa savdabīgākajām fotosesijām, kurā iemūžināts izcilais gleznotājs un scenogrāfs, viens no laikmetīgās mākslas vēstnešiem un celmlaužiem Latvijā - Ilmārs Blumbergs (1943–2016).

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja fonda Mākslai vajag telpu valdes locekle Katrīna Leiškalne, izstādē apskatāmi portreti ir kā allaž atvērtie, elektrizētie un režisētie Blumberga personības pieminekļi, kuri, izņemot vienu, līdz šim nav publicēti.

"Pāri" kļūs par otro MVT Vasaras mājas projekta #Blumbergs. Bezgalība izstādi un tajā ikviens īpašā lielformāta fotoattēlu instalācijā ir aicināts tikties ar Ilmāra Blumbegra radošo personību. "Starka personālizstāde pavisam tieši rādīs mums Ilmāru Blumbergu un mēs varēsim vērot viņa seju, un viņa paša viena cilvēka teātri" komentē izstādes kuratore Inga Šteimane.

Izstādi "Pāri" atklās 30.jūnijā plkst.18.00 fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38. Savukārt, ceturtdien, 7.jūlijā Vasaras mājā notiks Anša Starka autorvakars, kurā fotogrāfs klātienē dalīsies pieredzē un atmiņās par fotosesijas tapšanu, kā arī atbildēs uz autorvakara viesu jautājumiem.

Atgādinām arī, ka sestdienu rītos aicinām bērnus veidot savus mākslas darbus un izstāžu sērijas piedāvāto žanru un tehniku iespējas risināt mazu dzejas bilžu grāmatiņu formātā. Radošās darbnīcas vada māksliniece Ūna Laukmane un tās norisinās MVT Vasaras mājā no plkst.11.00 – 14.00.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Sarunu ar Ansi Starku un kuratori Ingu Šteimani skatīt šeit: https://youtu.be/7T6LlSAsJH8

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)