Banner 980x90

Nacionālā apvienība atsauc sestdien plānoto mītiņu Rātslaukumā

Rīga, 7.febr., LETA. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas nodaļas valde šodien ārkārtas sēdē nolēmusi atsaukt sestdien, 9.janvārī, plānoto mītiņu Rīgas Rātslaukumā, kur tajā pašā laikā notiks arī "Saskaņas" organizētais pikets, aģentūru LETA informēja partiju apvienības Rīgas nodaļas valdes loceklis Edvards Ratnieks.

Partijas pārstāvis skaidroja, ka viņa kolēģi šodien plkst.15.30 dosies pie Rīgas pašvaldības izpilddirektora Jura Radzeviča, lai vienotos par turpmākiem iespējamiem plašiem protestiem, kuros "rīdzinieki varētu paust savu viedokli, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) jāatkāpjas no amata saskaņā ar "Rietumeiropas demokrātijas principiem".

"Konkrētajiem mītiņiem par Ušakova aizstāvību vai atkāpšanos no amata nav nekādu  etnisku dimensiju, tādēļ bijām pārliecināti, ka ir iespējama tikai demokrātiska viedokļu apmaiņa un nav pamata bažām par neveselīgu konfrontāciju. Jāatzīst, ka esam pārvērtējuši savus politiskos oponentus. Situācijas interpretācija tikai etniska pretnostatījuma virzienā un neslēpta vēlme pēc agresijas, ko vairākas dienas dzirdam un lasām sociālajos tīklos, no Ušakova atbalstītāju vidus, liek mums, atbildībā pret sabiedrību, mainīt savu lēmumu un izvēlēties citas, demokrātiskā sabiedrībā pieņemtas politiskās cīņas metodes," pauda VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" sestdien pieteikusi mītiņu Rātslaukumā. Pēc partijas aplēsēm, tajā varētu piedalīties aptuveni 1000 iedzīvotāju. Sapulces oficiālais mērķis esot dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo.

Tomēr, kā liecina Rīgas domes deputāta Vitālija Dubova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", mītiņš paredzēts Rīgas mēra atbalstam. "Apmelot Nilu ir vieglāk nekā uzvarēt vēlēšanās. Robeža ir pārkāpta, mēs iziesim ielās!" pausts deputāta ierakstā, kurā solīts, ka pasākumā atbalstu Ušakovam paudīs arī "Maskačkas sportisti".

Pasākumu šajā pat vietā un laikā bija pieteikusi arī VL-TB/LNNK. Nacionālās apvienības protesta laikā tika plānots paust viedokli, ka Ušakovam saskaņā ar "Rietumeiropas demokrātijas principiem" ir jāatkāpjas no amata.

Rīgas domes izpilddirektors vēl tikai grasījās vērtēt, vai atļaut VL-TB/LNNK rīkot mītiņu tajā pat laikā un vietā, kur savu pasākumu kā pirmā pieteikusi partija "Saskaņa". Likums "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" nosaka, ka pēc pieteikuma saņemšanas pašvaldībai jāpārliecinās, vai pasākums netraucēs iepriekš pieteiktus citus publiskus pasākumus, sapulces, gājienus vai piketus, neradīs būtiskus transporta vai gājēju kustības traucējumus, kā arī neapdraudēs citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību.

Tikmēr Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par nacionālā naida kurināšanu saistībā ar Rīgā iedzīvotājiem izplatīto aicinājumu piedalīties sestdien paredzētajā partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņā, aģentūrai LETA apliecināja VP pārstāve Ilze Jurēvica.

Sociālajos tīklos izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem izplatītas lapiņas, kurās redzams Ušakovs ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs VL-TB/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu "Tāpēc, ka krievs".

Jurēvica pastāstīja, ka kriminālprocess sākts pēc VP iniciatīvas un tas ir saistīts ar Bolderājā izplatītājiem aicinājumiem iedzīvotājiem.

VP informāciju nodevis arī Valsts drošības dienestam. Šajā iestādē aģentūrai LETA komentāru patlaban nav izdevies iegūt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)