Banner 980x90

Nacionālajā teātrī top Ibsena "Spoki"

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē Mihaila Kublinska režijā top Henrika Ibsena drāmas "Spoki" iestudējums. Pirmizrāde 15.janvārī, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Šī izrāde sagādās prieku labas dramaturģijas cienītājiem. Osvalds, jauns Parīzē studējis mākslinieks, atgriežas dzimtenē - drūmajā un lietainajā Norvēģijas kalnu pilsētiņā, lai uzdotu savai mātei dažus svarīgus jautājumus par to, kāpēc viņa liktenis izvērsies tāds, nevis citāds. Izrādās, pagātnes rēgi jeb, kā pieņemts latviskot slavenās Ibsena lugas nosaukumu - spoki atrodami tieši šeit - mājās. Par spīti visam, Osvalds meklē glābiņu pie mātes, jo ne kaislība, ne mīlestība to nespēj sniegt.

Slavenais norvēģu dramaturgs Henriks Ibsens risina cilvēka dzīves lielos jautājumus par ikviena cilvēka atbildību, brīvību un dzīves jēgu, uzdodot tos ar izmisīgu nopietnību un dziļumu, ka tie sniedzas pāri kāda konkrēta laika robežām. Tie ir vienlīdz aktuāli kā drāmas rašanās laikā 19.gs. beigās, tā mūsdienās.

Lomās: Helēna Alvinga - Lāsma Kugrēna; Osvalds Alvings - Jānis Āmanis vai Kaspars Dumburs; mācītājs Manderss - Voldemārs Šoriņš; galdnieks Engstrans - Uldis Norenbergs; Regīna Engstrane - Liene Gāliņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)