Banner 980x90

Nākamnedēļ būs iespēja uzzināt vairāk par jaunatrasto Zentas Mauriņas arhīvu

Trešdien, 22.septembrī plkst.17.30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) piedāvā pasākumu Gadsimta atradums, kurā, atsaucoties uz sabiedrības interesi, muzejs tuvāk iepazīstinās ar Zentas Mauriņas arhīva materiāliem, kuri tika atrasti, būvdarbu laikā atrokot zemi pie ēkas pamatiem Gregora ielā 1. 
Būvlaukumā atrasta kārba ar vairākiem tūkstošiem vēstuļu, kuras adresētas galvenokārt Zentai Mauriņai, kā arī piezīmju blociņi un rokrakstu burtnīcas. Pasākuma gaitā restauratori pastāstīs par darbu, kas jāiegulda, lai šos materiālus saglabātu, iespēju robežās rokraksti tiks izvērtēti arī saturiski. Līdzās informācijai par jaunatradumu, varēs iepazīties ar Rakstniecības un mūzikas muzejā jau esošajām Zentas Mauriņas un Konstantīna Raudives kolekcijām un materiāliem par viņiem citu personu kolekcijās. Pasākumā piedalīsies filozofs, Zentas Mauriņas un Konstatntīna Raudives pētnieks Edgars Mucenieks.

Trimdā izdotajā Zentas Mauriņas eseju krājumā Sirds mozaīka ir eseja Daži prieka avoti, kurā autore rakstījusi: " ..gribu šeit pateikt, ka viens no smalkākiem priekiem, kas sakarā ar dvēseles izžūšanu arvien vairāk izzūd, ir vēstules (..). Ko vēstule nozīmē, to īsteni esmu sapratusi tikai tagad, kur visas man rakstītās vēstules, un dažas bija tādas, ka šķita, tās jāņem līdzi kapā, palikušas Rīgā".

Pasākumu vada galvenā krājuma glabātāja Anna Egliena.

Ieejas maksa - Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem - Ls 1 (cenā iekļauts izstādes Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)