Banner 980x90

Nākamnedēļ LU Botāniskajā dārzā Pārdaugavā notiks stādu tirdziņš

20.aprīlī no plkst.10.00 līdz plkst.19.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Pārdaugavā notiks stādu tirdziņš, informēja LU Botāniskā dārza pārstāvis Oskars Stūris. 

Gatavojoties lielajiem pavasara darbiem dārzā, Latvijas Universitātes Botāniskais rīko pavasara tirdziņu, kurā piedalīsies stādu audzētāji no visas Latvijas ar krāšņi ziedošiem krūmiem, ziemcietēm, augļu kokiem un telpaugiem. Būs iespēja iegādāties arī Botāniskajā dārzā izaudzēto, kā arī būs īpašs piedāvājums no Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta - kartupeļi, zirņi un zālienu maisījumi. Būs iespēja ne vien iegādāties sev nepieciešamo, bet arī saņemt speciālistu padomus par augu stādīšanu, kopšanu un piemērotāko stādu izvēli.

Kā vēsta LU Botāniskā dārza mājas lapā atrodamā informācija, tirdziņā varēs iegādāties šādas kartupeļus šķirnes:

* Agrie Dzeltenie - pārbaudīta vērtība. Agra, ražīga. Miza dzeltena, mīkstums dzeltens, bumbuļa forma apaļi ovāla. Noder biezputru gatavošanai, biezeņzupām

* Leonora - vidēji agra, izturīga pret nematodi, relatīvi izturīga pret lakstu puvi. Miza dzeltena, mīkstums dzeltens, bumbuļu forma apaļi ovāla

* Madara - agra šķirne. Miza dzeltena, mīkstums gaiši dzeltens. Bumbuļu forma apaļi ovāla. Piemēroti pasniegšanai vārīti, kā arī pankūkām.

Būs arī jaunas šķirnes.

Tiem, kuri Botāniskajā dārzā baudīs pavasari, būs iespēja izstaigāt Lieldienu taku un izjāt ar zirgu. Izstādē "Tālo Austrumu skaistule - acālija" šogad vēl pēdējo dienu būs apskatāmas visvēlāk ziedošās acāliju šķirnes, pastāstīja Oskars Stūris.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2.oktobrī - aprīlī dārzs apmeklētājiem atvērts no plkst.9.00 līdz plkst.16.30, bet maijā - septembrī - no plkst.9.00 līdz plkst.19.00.

Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem - Ls 1,00, pieaugušajiem - Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)