Banner 980x90

Nākamnedēļ sāksies ziemas uzņemšana Latvijas Universitātē

Latvijas Universitātē (LU) ziemas uzņemšana studijām pavasara semestrī šogad notiks trīs augstākā līmeņa studiju programmās - "Eiropas studijas", "Starptautiskais bizness" un "Optometrija", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē  Latvijas Universitātes Preses centrs. 

Visas trīs studiju programmas ir akreditētas līdz 2019.gadam. Tajās paredzēts uzņemt 10 - 30 studentu katrā.

Dokumentu iesniegšana studijām programmā "Optometrija" notiks 14. un 16.janvārī LU Fizikas un matemātikas fakultātē (Cietvielu fizikas institūta ēkā, Ķengaraga ielā 8, 5. stāvā, 538. telpā), bet jauno studentu reģistrācija - 20. un 21.janvārī. Savukārt dokumentu iesniegšana Eiropas studiju un Starptautiskā biznesa programmās notiks no 17.-24.janvārim LU Ekonomikas un vadības fakultātē (Aspazijas bulv. 5, 312.telpā), bet jauno studentu reģistrācija notiks 31.janvārī. Studijas visās trīs programmās ir par maksu.

Šīs trīs maģistrantūras programmas tapušas sadarbībā ar darba devējiem un ļaus sagatavot nākotnē pieprasītus speciālistus. Jāpiemin, ka jaunums Eiropas studiju programmā ir specializācija Eiropas Savienības ārējās attiecībās, kas ļauj studentiem izvēlēties vienu no apakšprogrammām - "ES ārējas attiecības: Austrumeiropa un Krievija" vai "ES ārējas attiecības: Ziemeļu un Latīņamerika, Āzija un Āfrika". LU Eiropas studiju maģistra programma tiek īstenota ciešā sadarbībā ar Manipalas universitāti Indijā, kas sniedz studentiem iespēju iegūt maģistra grādu Eiropas studijās ar divaugstskolu diplomu (double diploma). Studiju programmas apguve notiek četrus semestrus. Studijas notiek gan latviešu, gan angļu valodā, tāpat tiek piedāvāta praktiskās pētniecības nedēļa Briselē un Luksemburgā, kur studenti var apmeklēt visas galvenās Eiropas institūcijas un NATO un nodrošinātas ekspertu lekcijas, kā arī praktiskās pētniecības seminārs Eiropas Centrālajā bankā Frankfurtē un Vācijas Federālās bankas augstskolā Hahenburgā par aktuāliem Eiropas monetārās un fiskālās politikas jautājumiem.

Programma "Starptautiskais bizness" ar specializāciju eksporta menedžmentā ir orientēta uz ikvienas darbības sfēras augstākā līmeņa vadītāju sagatavošanu, lai ikvienam, kas to sekmīgi apguvis, būtu radīti visi nepieciešamie priekšnoteikumi veiksmīgai darbībai starptautiskajā biznesā. Programma tapusi sadarbībā ar vairākām partneruniversitātēm ārvalstīs, kurās ir uzkrāta pieredze līdzīgu profesionālo maģistra studiju programmu īstenošanā.

Programmas izstrādāšanā ir ņemtas vērā uzņēmējdarbības attīstības īpatnības Latvijā un lielā nepieciešamība pēc kvalificētiem starptautiskā biznesa speciālistiem. Šī ir viena no pirmajām šāda veida profesionālajām maģistra programmām Latvijā. Sekmīgi absolvējot šo programmu, tiek iegūts MBA grāds. Tāpat līdz pieciem studentiem no katra kursa tiek piedāvāta iespēja iesaistīties sadarbības programmā ar universitāti Parīze XII - daļu laika studējot Francijā un šādi iegūstot arī otru maģistra diplomu. Studijas ilgst četrus semestrus.

Savukārt profesionālā maģistra programma "Optometrija" ir plaša profila, redzes zinātnē un primārās redzes aprūpes mūsdienu problemātikā balstītas studijas. Programmā iegūstamā profesionālā kvalifikācija atbilst profesijas standarta "Optometrists" prasībām. Izpildot programmas prasības, students iegūst gan profesionālās prasmes un iemaņas primārās redzes aprūpes jomā - optometrijā, gan arī akadēmiskās zināšanas redzes zinātnē, lai varētu studēt tālāk doktorantūras programmā. Studiju programmas saturs pamatā veidojas no profesionālajiem (klīniskajiem) un dabaszinātņu (eksperimentālajiem) priekšmetiem, kuri attiecas uz cilvēka redzes sistēmas izvērtēšanu, izpēti un izpratni. Studijas ilgst piecus semestrus un tās notiek neklātienē.
Dokumentu iesniegšana notiek fakultātēs. Vairāk informācijas pieejams LU portālā: www.lu.lv/ziemasuznemsana/.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)