Banner 980x90

Nārnija? Nē, drēbju skapis!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kas bijis moderns un skaists pirms gadiem 50, tagad atkal kļuvis tieši tikpat moderns un vērtīgs. Vai vēl atceries, kādi skapji bija pie vecmāmiņas lauku mājā? Tie biji lieli, masīvi, ar koka grebumiem un rotājumiem, vai ne? Turklāt tik ietilpīgi, ka bērnībā spēlējot paslēpes, tur varēja ielīst kopā ar brāli vai māsu (tiesa gan, tad meklētājs atrada ātrāk visus kopā). Skapis bija izturīgs, patiesi liels un reizēm šķita, tā ir drošākā vieta uz pasaules. 

Vai mūsdienu bērni arī slēpjas skapjos, spēlējot paslēpes? Palūkojoties apkārt, šķiet – nē. Visiem rokā planšetes, telefoni, datoru ekrāni tepat blakus, TV un citas ierīces. Paslēpes skapī vairs neviens nespēlē. Žēl, tā bija jauka bērnības rotaļa. 

Tiesa, arī skapji kļuvuši citādāki, tāpat kā bērni. Vairs īsti nav masīvo koka skapju, kas aizņem teju pusi no sienas un vēl labu daļu no telpas. Un lai gan daži vēl restaurē, izmisīgi cenšas sameklēt šos "vecos" skapju, tādu mūsdienās tomēr visbiežāk izmanto kā dizaina elementu, dekoru vai kādas telpas papildinājumu, ne tā funkcionālajam lietojumam – kā drēbju skapi. 

Mūsdienu skapji patiešām kļuvuši citādi. Plaukti, plauktiņi, karamā un lokāmā daļa, materiāls, svars, izskats, un galu galā reti kur skapis ir tikai atsevišķa mēbele – skapis –, bet nenāk kopā ar sekciju vai kādu citu mēbeļu komplektāciju. Savukārt tas, kā izvēlamies skapi mūsdienās, atkarīgs no daudziem dažādiem faktoriem, jo arī iespēju taču tagad ir daudz vairāk, nekā bija savulaik. 

Iebūvējamo skapi? Sienas skapi? Skapi kopā ar sekciju? Skapi koridoram, guļamistabai, garāžai? Skapi no kāda koka? Kādas formas vai krāsas? Kā to saskaņot ar kopējo telpas izskatu un galu galā – vai tajā pietiks vietas visam, kas nepieciešams? Jautājumu ir daudz. 
Domāju – kā gan agrāk cilvēki izvēlējās skapjus? Pirms tiem pašiem gadiem 50? Droši vien jājautā vecmāmiņām, bet pieļauju – izvēle it nemaz nebija tik plaša kā tagad. Tagad arī esam izvēlīgāki, jo ir no kā izvēlēties. Un slikti par to nebūt nav jājūtas, vienkārši jācenšas izdarīt pareizā izvēle, lai vēlāk nesanāk nožēlot ("vispār neko nevar salikt, plauktu par maz un krāsa arī nepatīk!"). 

Lai nu kā arī nebūtu – skapji mūsdienās ir dažādi, bet to pamata funkcija joprojām saglabājusies viena – vieta, kur uzglabāt drēbes un vēl dažas citas lietas (starp citu, ir arī skapji ar antresoliem, kuri nodrošina ar vēl ietilpīgāku vietu, kur glabāt savas mantas. Un tā arī ir vēl viena patīkama izvēles iespēja.

Tātad, kas mums vajadzīgs, izvēloties skapi? Ja ir daudz karamo drēbju – mīlam, ka viss atrodas uz pakaramajiem (kuru skapī ir daudz un kuri nestāv sabāzti tik cieši viens pie otra, ka ar pūlēm jāvelk ārā apģērba gabali) –, izvēlamies skapi ar lielu un plašu drēbju karamo daļu. Tiesa, tas gan nozīmēs, ka arī pats skapis būs gana liels savos izmēros (par to neaizmirstam, domājot, kur istabā to novietosim). 

Ja mīlam lietas likt arī plauktos un nebaidāmies no locīšanas, palūkojamies uz skapja plauktu sadaļu – vai tie ir dziļi, izturīgi (uz kādām tapiņām), pietiekamā daudzumā, lai saliktu visu nepieciešamo. Lieliski, ja skapim ir arī pāris atvilktņu – zeķēm, veļai un kaklasaitēm, piemēram. 

Pirms pērkam skapi, pārliecināmies, uz kuru pusi veras durvis, lai, novietojot jauno mēbeli istabā, tās pilnīga un parocīga atvēršana netraucētu citām mēbelēm vai citas mēbeles netraucētu parocīgi atvērt skapi!

Ienāc interneta veikalā 220.lv un izvēlies skapi no šī klāsta, jo pieejama liela izvēle, dažādu krāsu, materiālu, lielumu skapji!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)