Banner 980x90

Ar Ķekavas būvvaldes arhīva ēku viss kārtībā

Būvniecības valsts kontroles birojs, apsekojot Ķekavas novada būvvaldes arhīva telpas, par kuru iespējamu sabrukšanu iepriekš ziņoja novada domes deputāts, esot secinājis, ka telpā esošā slodze uz starpstāvu pārsegumu nerada draudus ēkas mehāniskajai stiprībai un stabilitātei.

Kā aģentūru LETA informēja Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Auziņa, 12.augustā pašvaldība saņēma attiecīgu atzinumu no Būvniecības valsts kontroles biroja.

Atzinums esot balstīts uz arhīva dokumentācijas un aprīkojuma svēršanas rezultātiem, kas salīdzināti ar pieļaujamajiem rādītājiem - rēķinot kilogramus uz kvadrātmetru.

Kā ziņots, Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums (V) medijiem izplatījis informāciju, kurā norāda, ka Ķekavas novada pašvaldības ēkā, Gaismas ielā 19, k-9, esošā būvvaldes arhīva pārsegums ir pārslogots vismaz 1,5 reizes, kas ilgākā laika periodā izraisot pārseguma konstrukciju nogurumu, tāpēc varot notikt progresīvs sabrukums.

Viņš norādīja, ka, neraugoties uz vairākiem būvvaldes vadītājas Ineses Aizstrautas dienesta ziņojumiem, Ķekavas novada domes toreizējais priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) neesot reaģējis, lai situāciju atrisinātu.

Tikmēr pašvaldībā uzsvēra, ka medijos izplatītā informācija par Būvvaldes arhīva pārsegumu ir nekorekta un pārspīlēta, iespējams, apzināti mēģinot radīt nepamatotu paniku darbinieku un iedzīvotāju vidū. Tāpat Ķekavas novada domē norādīja, ka minētā ēka 2013.gada nogalē tika apsekota un secināts, ka to var ekspluatēt. 11.jūnijā novada dome lēma neatslogot būvvaldes arhīva pārsegumu, kā to bija ierosinājuši atsevišķi deputāti.

Pašvaldība arī vienojās apzināt neatkarīgus tehniskos apsekotājus, lai pārliecinātos par ēkas stāvokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)