Banner 980x90

Negaisa laikā Rīgā cilvēkam uzkritis koks

Rīga, 14.jūn., LETA. Ceturtdien negaisa laikā Rīgā cilvēkam uzkritis koks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirms dienesta ierašanās cilvēks saviem spēkiem izkļuva no koka apakšas un glābēji nogādāja viņu līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai.

Visticamāk, tieši zibens izlādes rezultātā vakar izcēlās arī četri ugunsgrēki. Talsu novadā dega pirts 70 kvadrātmetru platībā, Grobiņas novadā - koks desmit kvadrātmetru platībā, Babītes novadā - dzīvojamās mājas jumts piecu kvadrātmetru platībā, bet Siguldas novadā - koks četru kvadrātmetru platībā.

Kopumā saistībā ar negaisu un lielo vēju ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī saņēma vairāk nekā 50 izsaukumus. Lielākoties visi izsaukumi bija par to ka viens vai vairāki koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī gadījumi, kad koki nolūzuši uz automašīnām vai dzīvojamo māju jumtiem.

Vairāk nekā 20 izsaukumi tika saņemti Rīgā un Pierīgā, savukārt vēl 19 no tiem Zemgalē.

Ja pērkona negaiss vai spēcīgais vējš rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, atgādina VUGD.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)