Banner 980x90

Neskatoties uz gaidāmo salu, Rīgā skolas strādās bez izmaiņām

Rīga, 26.febr., LETA. Neraugoties uz turpmākajās dienās gaidāmo salu, Rīgas pašvaldības izglītības iestādes strādās kā ierasts, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Viņa norādīja, ka lai gan skolu darba grafiks nemainīsies, bērniem ir tiesības skolu neapmeklēt. Kā nosaka Ministru Kabineta noteikumi, bērni vecumā līdz 12 gadiem var neapmeklēt skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem, savukārt bērni, kuri vecāki par 13 gadiem uz skolu var neiet, ja gaisa temperatūra ir zem -25 grādiem.

Vilde skaidroja, ka ārkārtas situācijās pašvaldībai ir jāievieš izmaiņās mācību procesā, ja bērni sala dēļ nav ieradušies skolā, taču kā liecina pieredze, Rīgā šāda ārkārtas situācija līdz šim bijusi tikai tad, kad bija izsludināta gripas epidēmija. "Ja sala dēļ skolā ir pustukšas klases, tad mācību programma tiek atkārtota, bet netiek apgūta jauna mācību viela, lai nerastos problēmas tiem bērniem, kuri skolā nav ieradušies," sacīja Vilde.

Pirmdien Latvijā caur mākoņiem spīdēs saule un daudzviet gaidāms neliels sniegs, vairāk snigs Kurzemē, īpaši pēcpusdienā un vakarā, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns vējš, galvenokārt no ziemeļaustrumiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs no -4..-7 grādiem Kurzemē līdz -9..-13 grādiem valsts austrumos.

Naktī uz otrdienu daudzviet gaidāms sniegs, stiprāk snigs Ziemeļkurzemē. Minimālā gaisa temperatūra rīta stundās gaidāma no -11..-14 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -21..-25 grādiem vietām Austrumlatvijā.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien un trešdien būs tikai -10..-16 grādu, turklāt salu pastiprinās vējš, līdz ar to februāra pēdējās divas dienas kļūs par visas ziemas aukstākajām dienām.

Komforta temperatūra, kas atspoguļo sala un vēja ietekmi, otrdienas rītā valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz -25..-30 grādiem, trešdienas rītā - līdz -28..-34 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā prognoze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)