Banner 980x90

No Rīgas Latviešu biedrības nama jumta šonedēļ noņems biedrības 150.jubilejai veltītos bišu stropus

Rīga, 6.aug., LETA. No Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama jumta 8.augustā tiks noņemti biedrības 150 gadu jubilejai veltītie bišu stropi, aģentūru LETA informēja RLB pārstāve Oksana Svikle.

Bišu stropi tiks atvērti, medus noņemts un bites ceļos atpakaļ uz laukiem, kur vēl pļavās un mežos varēs ganīties viršu ziedos.

Svikle norādīja, ka pirmais RLB jumta bišu medus, kas tika ievākts 8.jūlijā, Latvijas biškopības biedrības ikgadējā biškopju saietā Mārupē starp 73 medus paraugiem ieguva otro vietu. "Ņemot vērā, ka arī pirmās vietas ieguvējs ir Rīgā ievākts medus, secināms, ka urbānajai biškopībai Latvijā ir nākotne," pauda RLB pārstāve.

Savukārt nākamnedēļ Vērmanes dārzā Rīgas svētku laikā paredzētas RLB jumta bišu projekta noslēguma aktivitātes - 18.augustā no plkst.12 būs pēdējā iespēja baudīt RLB jumta medu un balsot par mīļāko RLB jumta bišu saimi, bet 19.augustā no plkst.16 uz Vērmanes dārza Lielās skatuves svinīgā gaisotnē tiks apkopoti projekta rezultāti - prezentēti analīžu rezultāti un apbalvoti gardākā medus turētāji, sumināta projekta mīļākā bišu saime un bagātīgākās medus ražas ieguvēji no trīs pretendentiem, kā arī tiks godināti projekta atbalstītāji.

Kā ziņots, kopš 15.jūnija uz RLB nama jumta tiek realizēts biedrības 150 gadu jubilejai, gaidāmajai Latvijas Universitātes (LU) 100 gadu jubilejai, kā arī sadarbībai ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju (JVLMA) veltīti bišu stropi ar nosaukumiem "Alma mater", "Latvju stiprās bites" un "Mūza".

Projekta laikā bišu saimes sacenšas par garšīgākā medus ražošanu, un bišu darbību var vērot tiešsaistē vietnē "Youtube.com", kuru nodrošina Latvijas Dabas fonds.

Projekta laikā savāktais Vērmanes liepu medus tiks marķēts kā "RLB 150.gadu jubilejas - Vērmanes liepu ziedu medus" un izplatīts kā jubilejas suvenīrs, no kura ienākumus paredzēts izmantot biedrības nama restaurācijai.

Tāpat ziņots, ka jūlijā notikušajā "Latvijas biškopju vasaras saietā 2018" konkursā "Garšīgākais Latvijas medus 2018" par uzvarētāju tika atzīts Rīgā ievāktais liepziedu medus, kuru ievācis Rīgas biškopis Valdis Janovs no savas dravas uz viesnīcas "Hotel Janne" jumta, savukārt otro vietu ieguva RLB bišu saimju ievāktais medus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)