Banner 980x90

No šodienas Rīgā veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos un kustības grafikos

No šodienas "Rīgas satiksme" veikusi izmaiņas vairākos sabiedriskā transporta maršrutos un kustības sarakstos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Lai nodrošinātu Dreiliņu mikrorajona iedzīvotāju ērtāku nokļūšanu līdz blakus esošajiem Pļavniekiem, kā arī bērnu nokļūšanu uz Rīgas Pļavnieku pamatskolu, no šodienas tiks veiktas izmaiņas 6.autobusu maršrutā.

Autobusi pa maršrutu no pilsētas centra kursēs līdz A.Saharova ielai, tālāk pa A.Saharova ielu, Ak.M.Keldiša ielu, Ulbrokas ielu līdz A.Deglava ielai un tālāk pa maršrutu līdz Dreiliņiem un atpakaļ pa šo pašu maršrutu uz pilsētas centru. Izmaiņu dēļ netiks apkalpota viena pieturvieta - A.Saharova iela, kas patlaban atrodas uz A.Deglava ielas. Lai maršrutā nebūtu divas pieturvietas ar vienādu nosaukumu, uz Ak.M.Keldiša ielas esošā 20. un 31.autobusa maršruta pieturvieta tiks pārdēvēta par pieturvietu Dzeņu iela.

Zaķis atgādināja, ka saistībā ar pašvaldības dzīvojamo namu kompleksa Ulbrokas ielā 13, Pļavniekos, nodošanu ekspluatācijā bija nepieciešamība šo namu iedzīvotāju ērtībām atklāt jaunu pieturvietu, kas uzlabotu iedzīvotāju pārvietošanās iespējas. Tā ir atklāta jauna pieturvieta "Ulbrokas iela 13" virzienā uz pilsētas centru, kur apstājas 20., 31., 34., 51. un 52. maršruta autobusi.
Lai palielinātu pasažieru iespējas pārsēsties, no 1.septembra 31.autobusa maršrutā tiks ieviesta jauna pieturvieta abos braukšanas virzienos - pieturvieta "Jugla".

Tāpat pasažieru ērtībām Babītes novada pašvaldība ierīkojusi un labiekārtojusi 13.autobusu maršrutā jaunu pieturvietu abos braukšanas virzienos. Līdz ar to no 1.septembra 13.maršruta autobusi apstāsies un uzņems vai izlaidīs pasažierus izveidotajā pieturvietā "Pumpas".

Tāpat no šodienas neatbilstošās infrastruktūras dēļ tiks slēgta 38.autobusu maršruta pieturvieta "Nordeka" virzienā uz galapunktu "Dzirciema iela".

Pēc remontdarbu pabeigšanas pie Nacionālā teātra no šodienas tiks veiktas izmaiņas 5.tramvaja maršruta un 7.tramvaja maršruta darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos.

Attiecībā pret sarakstu, kas spēkā ir patlaban, tiks uzlabotas pasažieru pārvietošanās iespējas, kā arī pārceltās pieturvietas tiks atceltas atpakaļ. Atbilstoši šīm izmaiņām tiks veiktas korekcijas 3. un 9.tramvaja maršruta kustības sarakstā. Zaķis papildināja, ka reisu skaits paliks nemainīgs.

Zaķis papildināja, ka 3.maršruta autobusi, sākoties skolas laikam, brīvdienās vairs nekursēs līdz Vakarbuļļu pludmalei, bet līdz dispečeru punktam "Bolderāja".

Atbilstoši šīm izmaiņām tiks veiktas izmaiņas arī brīvdienu kustības sarakstā. Arī 36.autobusu maršruts brīvdienās atsāks darboties pēc iepriekšējā darba režīma - mainīsies kustības saraksts brīvdienām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)