Banner 980x90

Noderīgi padomi, kā mājoklī veikt pavasara tīrīšanu

Līdz ar pavasara iestāšanos, daudzi vēlas uzspodrināt arī savu mājokli. Taču kā to izdarīt ātrāk un efektīvāk? Kādas palīgierīces tam izmantot? Par to turpinājumā. 

Plāna izveide
Visvienkāršāk ar šo uzdevumu tikt galā, ja ir sastādīts darba plāns. Katram darbam jāatvēla pietiekami daudz laika, tāpēc uzkopšanai  jāizvēlas piemērots brīdis. Ja šim uzdevumam nevari atvēlēt veselu dienu, tad darbus vari sadalīt pa vairākām dienām. 

Darāmo darbu saraksts
Darāmo darbu saraksts, protams, atkarīgs no katra individuālajām vēlmēm un mājokļa specifikas. Taču pamatā tas ģenerālā tīrīšana ietver:
• logu un to rāmju mazgāšanu;
• spoguļu un mēbeļu stiklu tīrīšanu;
• lampu slaucīšanu;
• aizkaru mazgāšanu, žalūziju tīrīšanu;
• putekļu un zirnekļa tīklu slaucīšanu arī grūti aizsniedzamās vietās;
• sienu tīrīšanu;
• mīksto mēbeļu un matraču tīrīšanu;
• grāmatu plauktu, trauku skapju tīrīšanu;
• drēbju šķirošanu;
• paklāju tīrīšanu, grīdu mazgāšanu;
• ledusskapja atkausēšanu un iztīrīšanu;
• santehnikas – vannas, izlietņu, dušas kabīnes, tualetes poda tīrīšanu.

Vislabāk šos darbus veikt saulainā laikā, jo tādā veidā labāk var redzēt putekļus un netīrumus. 

Kādus līdzekļus izvēlēties?
Lai darbi sekmētos un tiktu nodrošināts vislabākais efekts, jāizvēlas atbilstoši palīglīdzekļi. Ir skaidrs, ka šiem darbiem nepieciešamas putekļu lupatiņas, slota, putekļu sūcējs. Tāpat efektīvs palīgs ir arī tvaika slota. Ar to var panākt teicamu efektu pat bez ķīmisku līdzekļu izmantošanas. Šī ierīce īpaši piemērota mājokļos, kur uzturas mazi bērni, jo, izmantojot tvaika slotu, tiek panākta higiēniska un veselīga vide. 

Būtiski arī, ka tvaika slotu var izmantot dažādos veidos – ne tikai grīdu uzkopšanai, bet arī flīžu, dušas kabīņu tīrīšanai, kā arī drēbju atsvaidzināšanai. 

Jāizvēlas arī piemēroti tīrīšanas līdzekļi. Daudzi dod priekšroku universāliem tīrīšanas līdzekļiem, ko, starp citu, var pagatavot arī pats. Tam nepieciešams etiķis vai trauku mazgājamais līdzeklis, kā arī ūdens. Traukā ielej pāris karotes etiķa vai trauku mazgājamā līdzekļa un sajauc to ar pāris litriem ūdens. Vislabāk šo līdzekli izmantot, iepildot pudelē ar izsmidzinātāju. 

Vēl viens universāls un vienkārši pieejams tīrīšanas līdzeklis ir dzeramā soda. Īpaši tā piemērota virtuves un vannas istabas uzkopšanas darbiem, taču lieti noder arī ledusskapja tīrīšanai un dažādu smaku novēršanai tajā. 

Logu stiklus vienkārši nomazgāt ar etiķa un citrona sulas sajaukumu. Šo dabīgo līdzekli var izmantot arī koka virsmu spodrināšanai. 
Protams, pirms ķeršanās pie darba, jāsarūpē arī gumijas cimdi. Tie palīdzēs pasargāt roku ādu no tīrīšanas līdzekļu ietekmes. 

Mājokļa tīrīšana, atkarībā no uzkopjamās platības un darāmo darbu saraksta, ne vienmēr ir viegls uzdevums. Taču, izmantojot piemērotus līdzekļus un pareizi plānojot darbus, ar to galā tikt būs daudz vienkāršāk. Un drīz jau varēsi priecāties par rezultātu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)