Banner 980x90

Norvēģijas vēstniecība sarūpējusi filmas bērniem brīvlaikā

Norvēģijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu un Kino galeriju ielūdz mazus un lielus, ģimenes ar bērniem, kā arī bērnu un skolēnu kolektīvus un citus interesentus uz norvēģu bērnu filmām, kas būs skatāmas skolēnu ziemas brīvlaikā no 21.decembra līdz 5.janvārim kinoteātrī K.Suns, Elizabetes ielā 83/85, Rīgā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Ineta Balule.

Filmu programmā ir iekļautas piecas jaunākās norvēģu bērnu filmas, kā arī viena animācijas filma, kas uzņemta 1975.gadā. Divās filmās par Zariņu - "Mans draugs Zariņš apprecas" un "Mans draugs Zariņš sprukās" mazie skatītāji no jauna varēs satikt jau iemīļotos filmu varoņus, kurus bija iespēja iepazīt pagājušā gada nogalē Rīgā, kad arī tika rīkotas un plaši apmeklētas norvēģu bērnu filmu dienas. Pagājušā gada filmu programmā tika demonstrēta 1976.gadā uzņemtā pasaku filma "Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni", savukārt šogad būs skatāma šīs filmas jaunā versija, kas uzņemta 2012.gadā.

Skatītājus noteikti aizraus krāšņā pasaku filma "Zilais kalns 2" - brīnumraga meklējumi, kas ir otrā uzņemtā filma par zilrūķīšu un sarkanrūķīšu piedzīvojumiem. Piedāvājam arī mazākajiem skatītājiem - bērnudārza vecuma bērniem - īpaši domāto filmu "Kaštens un Petra - labākie draugi".

Īpaši atzīmējama ir 1975.gadā uzņemtā animācijas filma "Floklīpas kauss", kas kļuvusi par Ziemassvētku tradīciju - filmu katru gadu Ziemassvētkos demonstrē Norvēģijas TV kanālos. Tā ir bijusi līdz šim visvairāk skatītā filma Norvēģijā un ir tulkota vairāk nekā 70 valodās.

Filmas norvēģu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā un subtitriem angļu valodā.

Ieeja bērniem, ģimenēm ar bērniem un bērnu/skolēnu kolektīviem bez maksas. Brīvbiļetes var saņemt K.Suns kasē sākot ar 16.decembri Kolektīviem pieteikumiem zvanīt 29231633 vai rakstīt uz aida.zviedre@inbox.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)