Banner 980x90

Ojāram Vācietim veltīts dzejas vakars muzejā

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) sadarbībā ar Ojāra Vācieša memoriālo muzeju aicina uz Ojāram Vācietim veltītu dzejas vakaru izstādes "Uz lielās dzīves trases. 20.gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda" pēdējā apskates dienā svētdien,  2.februārī, plkst.16.00, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja
reklāmas un informācijas darba kuratore  Nataļja Sujunšalijeva.

Ojāra Vācieša 20.gadsimta 60. gados radīto dzeju lasīs aktrise Zane Daudziņa, par muzikālo pavadījumu rūpēsies dziesminieks Kārlis Kazāks.

Izstāde "Uz lielās dzīves trases. 20.gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda" dod iespēju iepazīties ar 60.gadu priekšmetisko vidi, kas spilgti raksturo tālaika sabiedrības jaunos estētiskos ideālus. Ideālu maiņu lielā mērā noteica ekonomikas, tai skaitā vieglās rūpniecības attīstības strauji pieauguma tempi, kosmosa apgūšana, zinātniski tehniskais progress. Šā iemesla dēļ izstādes nosaukumā tika izmantota Ojāra Vācieša dzejas rinda "Uz lielās dzīves trases" no viņa populārā dzejoļa "Meitene no manas klases", tādējādi raksturojot konkrētās dekādes paaudzi, kas ar milzīgu interesi tiecās pēc jaunatklājumiem.

Ieejas maksa pēdējā izstādes dienā, kā arī pasākumā būs par īpašo akcijas cenu – tikai  1,42 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)