Banner 980x90

Opera sezonu noslēdz ar triumfu

Ar triumfālu veiksmi noslēdzies 16.Rīgas Operas festivāls, kurā pilnā apjomā tika izrādīta R.Vāgnera tetraloģija "Nībelunga gredzens". Latvijas Nacionālās operas (LNO) astoņu gadu darba rezultāts Rīgā pulcēja skatītājus no visas pasaules, izpelnoties izcilu novērtējumu tādos prestižos izdevumos kā "Opera Now", "Opera Magazine", "Das Opernglas" un citos.

Kā pilsētas informācijas portālam Riga24.lv norādīja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena, darbu pie tetraloģijas LNO sāka 2006.gadā ar cikla pirmās operas "Reinas zelts" iestudējumu Stēfana Herheima režijā. Pie diriģenta pults bija viens no šī brīža izcilākajiem jaunajiem diriģentiem Andris Nelsons, tolaik - LNO galvenais diriģents. Tieši Latvijas Nacionālā opera kļuva par viņa tramplīnu ceļā uz galvu reibinošajiem starptautiskajiem panākumiem.

Biļetes uz visām četrām 2013.gada Rīgas Operas festivāla ietvaros iekļautajām "Nībelunga gredzena" izrādēm ("Reinas zelts", "Valkīra", "Zīgfrīds" un "Dievu mijkrēslis") tika izpārdotas jau februārī; visaktīvākie biļešu pircēji bija no Vācijas, Austrijas, kā arī Skandināvijas valstīm.

Starptautiskās Vāgnera biedrību asociācijas prezidente Eva Mertsone pēc Rīgas Operas festivāla apmeklējuma laikrakstam "Diena" atzīst: "Latvijas Nacionālajā operā iestudētais "Nībelunga gredzens" ir apbrīnojams. Es jūtu, ka mana sirds tagad ir Rīgā, un šajā teātrī man patīk pilnīgi viss. Cepuri nost! Jūs visu izdarījāt pareizi, un rezultāts ir fantastisks."

Starptautiskā Vāgnera biedrību asociācija apvieno 138 reģionālas Vāgnera biedrības visā pasaulē, tajās kopumā ir 22 800 biedru, no kuriem daudzi bija ieradušies Rīgā, lai noskatītos LNO iestudēto "Nībelunga gredzena" ciklu.

LNO ir gandarīta, ka R.Vāgnera 200.jubilejai veltītais gadsimta projekts, kas konkurē ar pasaules vadošajiem operteātriem, raisījis tik plašas auditorijas uzmanību un izpelnījies plašu rezonansi starptautiskajos medijos, kas LNO ierindo pasaules līmeņa teātru skaitā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)