Banner 980x90

"Otello" piedzīvo pirmizrādi uz LNO skatuves (galerija)

Baleta izrāde "Otello" piedzīvojusi pirmizrādi uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves, iezīmējot arī spilgtu klasiskās un laikmetīgās baleta kombinācijas pirmizrādi. Apmeklētāji atzina, ka horeogrāfes Allas Sigalovas izrāde ir pārsteigums, kuru gribas izbaudīt vairākkārtīgi, turklāt abos sastāvos, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē LNO Preses biroja pārstāve Signe Znotiņa - Znota.

Pirmajā "Otello" izrādē galvenās lomas atveidoja Seržs Derošs (Otello), Ieva Rācene (Dezdemona) un Andris Pudāns (Jago).

Turpmāk baleta izrādēs būs iespēja redzēt divos sastāvos – gan ar Seržu Derošu, gan Alekseju Avečkinu titullomās, jo horeogrāfija katrā no tām būs atšķirīga. Par konkrēto sastāvu informācija būs pieejama pirms katras izrādes.

Horeogrāfiskas ainas pēc Viljama Šekspīra traģēdijas motīviem "Otello" ir viens no LNO sezonas intriģējošākajam jauniestudējumam. Izrādes horeogrāfe ir izcilā un starptautiski atzītā Krievijas māksliniece Alla Sigalova, kura kopā ar Latvijas Nacionālā baleta solistu un viesmākslinieku komandu ir radījusi oriģinālu mākslas darbu ar spilgtiem laikmetīgās dejas elementiem. Arī izrādes muzikālajā pavadījumā baroka ģēnija Johana Sebastiana Baha mūzika apvienota ar 20. gs. komponistu Jana Ksenaka un Aveta Terterjana skaņdarbiem.

Raksturojot savu jaunāko darbu, Alla Sigalova atzina, ka "izrāde ir par cilvēka sajūtām - mīlestību un greizsirdību, un tas, kurš nekad nav bijis greizsirdīgs, visticamāk, nekad nav arī no sirds mīlējis."

Kopumā šajā sezonā baleta izrāde "Otello" būs skatāma vēl 6 reizes - šī gada 15. un 17.novembrī, 13.decembrī, kā arī 2013. gada 30.janvārī, 22.martā un 11.maijā, informē S.Znotiņa - Znota

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)