Banner 980x90

Otrās slimnīcas transformatoru, visticamāk, sabojāja karstums

Transformatora avāriju Rīgas Otrajā slimnīcā, visticamāk, radīja lielais karstums, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja AS "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.
Viņš skaidroja, ka bojātā transformatora apskate liecinājusi, ka, visticamāk, radušies izolācijas bojājumi transformatora iekšienē. "Karstuma dēļ transformatorā radās eļļas noplūde, bijusi arī dzirksteļošana un gruzdēšana. Pēc degšanas ir grūti noskaidrot patiesos bojājumu iemeslus, bet, visticamāk, ka vainīgs lielais karstums," sacīja Siksnis.

Jau ziņots, ka 14.jūlijā plkst.14.09 tehnoloģiska traucējuma dēļ bez elektroapgādes palikusi Rīgas 2.slimnīca. AS "Sadales tīkls" speciālisti organizēja jauna transformatora uzstādīšanu, jo līdzšinējā transformatora ekspluatācija nav iespējama, - pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ iekārtas ir pilnībā iznīcinātas un nav atjaunojamas.

14.jūlijā ap plkst.17 elektrības piegāde Rīgas Otrajai slimnīcai pilnībā atjaunota. Siksnis sacīja, ka jauna transformatora uzstādīšanu AS "Sadales tīkls" speciālisti paveikuši daudz ātrāk, nekā iepriekš bija plānots.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas Saimnieciskās daļas vadītājs Varis Spariņš, avārija būtiski ietekmēja slimnīcas darbu, jo līdz ar to netika pieņemti neatliekamie pacienti, nedarbojās rentgens, intensīvā terapija. Taču tai pat laikā viņš uzsvēra, ka pacientiem, kuri jau bija slimnīcā, viss nepieciešamais tika nodrošināts, izmantojot slimnīcas rezerves ģeneratoru.
{baneris}
Spariņš arī pauda viedokli, ka tā ir "Latvenergo" nolaidība, ka sadedzis transformators. Viņš gan sacīja, ka pauž savu personisko viedokli un uzskata, ka netiek veikts operatīvs darbs, lai situāciju pēc iespējas ātrāk atrisinātu.

Siksnis skaidroja, ka no "Latvenergo" puses Otrajai slimnīcai jau sen ir nodrošinātas divpusējas elektrības pieslēguma iespējas, lai nodrošinātos pret neparedzētiem avārijas gadījumiem. "Slimnīcai vajadzēja saviem spēkiem pieslēgt vēl vienu kabeli pie citas transformatoru apakšstacijas, taču tas netika izdarīts. Tā ir slimnīcas neizdarība, kurā nevar vainot "Latvenergo"," uzsvēra Siksnis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)