Banner 980x90

Pansionāts "Gaiļezers" atzīmē 25. gadadienu

1.novembrī Rīgas sociālās aprūpes centrs pansionāts "Gaiļezers" (Hipokrāta ielā 6) atzīmēs pansionāta 25. gadadienu, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Pasākuma nosaukumā likta pirmo darbinieku devīze "Es visu varu". Pēc kopīgām svētku pusdienām plkst.16.00 iemītnieki un darbinieki pulcēsies uz svinīgo pēcpusdienu, lai noskatītos video filmu par "Gaiļezera" vēsturi, noklausītos svētku koncertu, kā arī suminātu pansionāta labākos darbiniekus, kuriem Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte pasniegs pateicības rakstus.


Pansionāts "Gaiļezers" ir ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcija, kas savas durvis vēra 1988.gada 1.novembrī, un ir viena no Rīgas domes Labklājības departamenta struktūrvienībām. Pansionātu no 1989.gada 1.marta vada direktore Ļubova Zaka. "Gaiļezerā" strādā 180 darbinieki, bet septiņi no tiem strādā kopš pansionāta dibināšanas dienas. "Gaiļezers" nodrošina saviem klientiem dzīvojamo platību, kura iekārtota atbilstīgi klienta vajadzībām un funkcionālajam stāvoklim, kā arī ar sociālo un medicīnisko aprūpi, gadalaikam piemērotu apģērbu un apavus.

Iemītnieki dzīvo 79 vienvietīgās, 41 divvietīgā, 36 trīsvietīgās, 15 četrvietīgās un 11 piecvietīgās istabās. "Gaiļezers" nodrošina aprūpi 430 dažāda vecuma klientiem. Medicīnas uzraudzība un aprūpe notiek visu diennakti. Atkarībā no reliģiskās piederības klientiem ir iespēja piedalīties sarunās ar garīdzniekiem. Pansionāta iemītniekiem tiek organizētas daudzveidīgas aktivitātes – dzimšanas dienu, nacionālo svētku svinēšana, iemītniekiem ir iespēja noskatīties koncertus, piedalīties gleznošanas vai zīmēšanas nodarbībās, spēlēt galda spēles, apmeklēt muzejus, izstādes. Aktīvākie klienti piedalās pansionātā iestudētajos teātra uzvedumos un dažādos muzikālajos pasākumos.

Rīgas iedzīvotāji var saņemt pašvaldības apmaksātus sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus trijos pansionātos: "Mežciems", "Gaiļezers" un "Stella maris", kopā šajos pansionātos ir nodrošinātas 648 vietas. Rīgas pašvaldība pērk pakalpojumus no līgumorganizācijām vēl 12 sociālās aprūpes centros ne tikai Rīgā, bet arī ārpus tās, kopā līdz 750 vietām, kopā nodrošinātais vietu skaits ir 1398.

Papildu informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, kā arī Labklājības departamenta mājas lapā www.ld.riga.lv/Sociālie pakalpojumi/ Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas (pansionāti).







Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)