Banner 980x90

papildināta - Nacionālā apvienība piesaka mītiņu Rātslaukumā vienlaikus ar "Saskaņas" piketu

(Papildināta no 6.rindkopas.)

Rīga, 6.febr., LETA. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas nodaļas valde nolēmusi sestdien, 9.februārī, rīkot mītiņu Rīgas Rātslaukumā, kur tajā pašā laikā notiks arī "Saskaņas" organizētais pikets, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Nacionālās apvienības protesta laikā tiks pausts viedoklis, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem ir jāatkāpjas no amata, kamēr "Saskaņas" akcijā, gluži pretēji, tiks pausts atbalsts Ušakovam. "Saskaņa" iepriekš bija paziņojusi, ka savu akciju rīkos Rīgas Rātslaukumā no plkst.12 līdz 15. Nacionālā apvienība tagad paziņojusi par savu mītiņa rīkošanu tieši tajā pašā laikā un vietā.

Kā skaidroja VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis, ar sestdien iecerēto akciju partija vēlas sniegt iespēju rīdziniekiem publiski paust viedokli saistībā ar Rīgas domi un pilsētas mēru. "Tā kā iestājamies par Rietumu demokrātijas principiem, tad aicinām arī mītiņa dalībniekus tos ievērot, paužot savu viedokli, bez liekiem asumiem, konfrontācijas un personīgiem aizskārumiem."

VL-T/LNNK Rīgas nodaļas vadītājs Dainis Locis uzsvēra, ka veids, kā tiek organizēts mītiņš Ušakova atbalstam, daudziem rīdziniekiem neesot pieņemams, tāpēc nacionālās apvienības politiķi vēlas piedāvāt iedzīvotājiem "iespēju paust savas patiesās domas". "Rīga jau sen ir pelnījusi labāku un godīgāku vadību," uzskata Locis, kura pārstāvētā partija ilgstoši darbojas galvaspilsētas domes opozīcijā.

Kā ziņots, "Saskaņas" 9.februārī plānotajā mītiņā, pēc partijas aplēsēm, varētu piedalīties aptuveni 1000 iedzīvotāju. Sapulces oficiālais mērķis pieteikts - dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo. Tomēr, kā liecina Rīgas domes deputāta Vitālija Dubova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", mītiņš paredzēts Rīgas mēra atbalstam. "Apmelot Nilu ir vieglāk nekā uzvarēt vēlēšanās. Robeža ir pārkāpta, mēs iziesim ielās!" pausts deputāta ierakstā, kurā solīts, ka pasākumā atbalstu Ušakovam paudīs arī "Maskačkas sportisti".

Tikmēr opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (JV) pauž aizdomas, ka notiekot mēģinājums izmantot Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvos resursus, lai ietekmētu sabiedrisko domu un 9.februārī Rātslaukumā organizētu partijas "Saskaņa" mītiņu, kurā tiks pausts atbalsts Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam "ar mērķi novērst sabiedrības uzmanību no fakta, ka tieši Ušakovs ir vainīgs pie sistemātiskās korupcijas SIA "Rīgas satiksme".

"Ir pamats uzskatīt, ka, līdzīgi kā 2013.gada 3.decembrī pēc Zolitūdes traģēdijas partijas "Saskaņa" organizētajā mītiņā Ušakova atbalstam, kurā tika piespiesti piedalīties Rīgas domes struktūru un kapitālsabiedrību (SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas satiksme" u.c.) darbinieki, arī šoreiz tiek mobilizēti visi iespējamie līdzekļi, izmantojot Rīgas pašvaldības administratīvos resursus, lai radītu ilūziju par nedalītu atbalstu esošajai korumpētajai vadībai un Kremļa kanālos atstātu iespaidu par "latviešu nacionālistu un amerikāņu aģentu" nežēlastībā kritušo Rīgas mēru," teikts Ķirša paziņojumā.

Ķirša skatījumā, par šādu mērķi liecinot apstāklis, ka šo mītiņu reklamē SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" tā apsaimniekoto māju liftos, Rīgas domes subsidētajos medijos un partijas "Saskaņa" aktīvistu, kas ieņem amatus Rīgas pilsētas kapitālsabiedrībās, sociālajos tīklos. "Nebūšu pārsteigts, ja izrādīsies, ka šī mītiņa organizēšanai un popularizēšanai tiek izmantoti ne tikai Rīgas pašvaldības administratīvie resursi, bet arī Rēzeknes un Daugavpils pilsētu administratīvie resursi, jo šo pilsētu mēri pārstāv partiju "Saskaņa" un ir publiski aicinājuši iedzīvotājus apmeklēt šo pasākumu. Nevar izslēgt, ka no šīm pilsētām speciāli tiks organizēts pašvaldības transports uz mītiņu Rīgā," vēsta Ķirsis.

Ķirsis par savām aizdomām nosūtījis iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Jēkabam Straumem.

Aizvadītajā nedēļā Rīgas domi atkārtoti "sašūpoja" korupcijas skandāls pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme". Veicot procesuālās darbības, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā.

Ušakovs pēc kratīšanām no amata atkāpties negrasās, jo viņam nekāds statuss šajā procesā piemērots neesot un viņš neesot veicis nekādas nelikumīgas darbības. "Saskaņa" paudusi viedokli, ka notikušās kratīšanas esot politiska izrēķināšanās.

Tikmēr opozīcija jau iesniegusi pieprasījumu par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai atkārtoti rosinātu Ušakova nomaiņu Rīgas mēra amatā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)