Banner 980x90

papildināta - Realizējot spēļu zāļu likvidācijas plānu, Rīgā varētu palikt divas azartspēļu vietas

(Pievienota 9.-12.rindkopa.)

Rīga, 1.apr., LETA. Realizējot spēļu zāļu likvidācijas plānu, Rīgā darboties turpinātu vien divas spēļu zāles, kas atvērtas četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas 2017.gadā sniegtā informāciju par spēļu zāļu licencēm Rīgā.

Rīgas domes vadība šodien informēja par pašvaldības turpmāko rīcību saistībā ar ieceri likvidēt pilsētā azartspēļu vietas. Lai gan patlaban spēļu zāles atvērtas tikai divās četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, tas nenozīmē, ka pēc domes lēmuma pieņemšanas, tajās viesnīcās, kur patlaban spēļu zāļu nav, tās nedrīkstēs atvērt.

Kā aģentūrai LETA norādīja Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs (S), patlaban Rīgā ir 32 četru zvaigžņu un astoņas piecu zvaigžņu viesnīcas. Viņš gan pauda šaubas, ka katrā no tām varētu tikt atvērta jauna azartspēļu vieta, jo to ierīkošanai tomēr esot nepieciešamas plašas telpas.

Vienlaikus pilsētā ir arī četri kazino, kuru atvēršanai pašvaldības atļauja nav nepieciešama.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) šodien žurnālistiem sacīja, ka Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja pirmos lēmumus par spēļu zāļu likvidāciju varētu sākt skatīt jau maijā.

Viņš norādīja, ka, balstoties uz jaunākajiem datiem, patlaban Rīgā ir 163 spēļu zāļu vietas. Visvairāk to esot Purvciema un Ķengaraga apkaimēs.

Galvenais pašvaldības trumpis cīņā ar azartspēļu komersantiem būšot Rīgas teritoriālais plānojums līdz 2030.gadam, kuru iecerēts apstiprināt šovasar. Plānojums paredz, ka pilsētas apkaimēs vairs nedrīkstēs atvērt jaunas spēļu zāles, kā arī būs jālikvidē jau esošās.

"Tā kā par katras zāles slēgšanu būs jāpieņem atsevišķs lēmums, atbildīgā komiteja jau tuvākajās nedēļās sāks skatīt nepieciešamos lēmumus. Pirmās adreses darba kārtībā varētu parādīties maijā," sacīja Ušakovs. Rīgas dome gan lēmumus par zāļu slēgšanu varēs pieņemt tikai pēc Rīgas teritoriālā plānojuma apstiprināšanas.

Savukārt deputāts Andris Ameriks (GKR) norādīja, ka patlaban Azartspēļu likums tiek skatīts arī Saeimā, un, viņaprāt, valdībai būtu jāpievērš uzmanība normai, kas nosaka, ka zāles jālikvidē piecu gadu laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas. Viņš uzskata, ka šim termiņam būtu jābūt mazākam, piemēram, diviem gadiem.

Vienlaikus Ameriks norādīja, ka tuvākā mēneša laikā tiks rīkota arī Rīgas iedzīvotāju aptauja, lai noskaidrotu pilsētnieku attieksmi pret azartspēļu vietām.

Tikmēr Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs Dainis Turlais (GKR) apgalvoja, ka līdzšinējās aptaujas uzrādījušas gandrīz 100% negatīvu iedzīvotāju attieksmi pret azartspēlēm. "Aptuveni 80% iedzīvotāju uzskata, ka šīs vietas traucē viņu dzīvei un ir jālikvidē. Un gandrīz 90% iedzīvotāju uzskata, ka pašvaldībai būtu jābūt lielākām iespējām cīnīties ar tām," zināja teikt Turlais.

Savukārt Rosļikovs noraidīja bažas, ka divu zvaigžņu viesnīcas pēkšņi varētu pārtapt par četru zvaigžņu viesnīcām, jo šāda statusa iegūšanai ir jāizpilda vismaz 200 prasības.

Kā ziņots, 27.martā Rīgas domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu konceptuāli atbalstīt visu spēļu zāļu slēgšanu Rīgas pilsētas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Lēmumprojekti par spēļu zāļu likvidāciju būs jāizstrādā par katru adresi atsevišķi. Brīdī, kad dome atbalstīs konkrētas spēļu vietas likvidēšanu, komersantam būs doti pieci gadi, lai to aizvērtu. Tas nozīmē, ka pilnībā izskaustas azartspēļu vietas Rīgā varētu būt ne ātrāk kā 2024.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)