Banner 980x90

Par 670 000 eiro izsolīs LNB bijušās telpas Krišjāņa Barona ielā 3 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Privatizācijas aģentūra (PA) šā gada februārī plāno izsolīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) bijušās telpas Krišjāņa Barona ielā 3, Rīgā, kuru sākumcena noteikta 670 000 eiro.

Kā liecina PA informācija, izsolāmā objekta sastāvā ir neapdzīvojamo telpu grupa ar kopējo platību 583,7 kvadrātmetri, domājamās daļas no dzīvojamās mājas ar būves kopīpašumā esošās daļas, domājamās daļas no noliktavas, domājamās daļas no viena dzīvokļa mājas un domājamās daļas no zemes gabala ar kopējo platību 0,08 hektāri.

Izsolāmais īpašums atrodas sešstāvu ēkā Rīgas centrā, Krišjāņa Barona un Elizabetes ielas stūrī, otrajā stāvā - viss ēkas otrais stāvs. Logi vērsti gan uz Krišjāņa Barona ielas pusi, gan Elizabetes ielas pusi, gan arī uz pagalmu. Ēkā ir viens pazemes stāvs.

Apkārtējo apbūvi pārsvarā veido pirmskara laika ēkas, blakus atrodas Vērmanes dārzs.

Sešas no objektā ietilpstošajām telpām, izbūvējot koka konstrukcijas, sadalītas divos līmeņos, tādējādi otrajā līmenī izveidojot vēl sešas telpas ar kopējo platību 109,3 kvadrātmetri, kuras ir kadastrāli uzmērītas un iekļautas kopējā objekta platībā. Divas no sadalītajām telpām pārveidotas par seifiem ar biezām metāla durvīm, tajās nav logu.

Specifiskām bibliotēkas vajadzībām izbūvētās koka konstrukcijas pie labākā un efektīvākā objekta izmantošanas veida negatīvi ietekmē telpu funkcionalitāti, tādējādi objekta kopējā lietderīgā platība, neskaitot otrā līmeņa izbūvi, būtu 474,4 kvadrātmetri.

Daļai no objekta sastāvā ietilpstošajām telpām ir atsevišķa ieeja tikai no vienas no ēkā izvietotajām kāpņu telpām, kuras ir funkcionāli nodalāmas no pārējās daļas un var tikt izmantotas kā patstāvīgs nomas objekts. Tādējādi kopējo objekta platību iespējams sadalīt divos patstāvīgos nomas objektos, attiecīgi 372,4 kvadrātmetru un 102 kvadrātmetru platībā.

Telpām arī ir īpaši bibliotēkas vajadzībām izbūvēta specifiska ventilācijas sistēma.

PA norāda, ka kopējais telpu tehniskais stāvoklis vērtējams kā apmierinošs. PA ieskatā labākais un efektīvākais īpašuma izmantošanas veids ir prestižas un ekskluzīvas reprezentācijas un biroja telpas Rīgas centrā.

Izsoles sākumcena ir noteikta 670 000.00 eiro. Pieteikuma iesniegšanas termiņš uz izsoli noteikts līdz šā gada 28.janvārim.

Līdz pieteikuma iesniegšanai jāsamaksā nodrošinājums 67 000 eiro apmērā. Ja pieteiksies vismaz viens pretendents, izsole notiks PA telpās šā gada 12.februārī plkst.12.

Jau ziņots, ka VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2016.gada februārī plāno izsolē pārdot vienu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) vēsturiskajām ēkām Anglikāņu ielā 5, liecina VNĪ informācija.

Izsolē plānots pārdot zemesgabalu 1137 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās trīs būves 1647,8 kvadrātmetru, 128,8 kvadrātmetru un 67,8 kvadrātmetru platībā.

Izsoles sākumcena ir noteikta 1,9 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)