Banner 980x90

Par iespēju renovēt Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļu interesējas deviņi uzņēmumi

Konkursā par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļas renovēšanu saņemti deviņi pieteikumi, aģentūrai LETA pastāstīja BKUS pārstāve Romēna Namniece.

Kā norādīja Namniece, tā kā iesniegto dokumentu apjoms ir liels un nepieciešams laiks to izvērtēšanai, pagaidām grūti prognozēt laiku, kad tiks paziņots konkursa uzvarētājs.

Savus pieteikumus konkursam pretendenti sākotnēji varēja iesniegt līdz 24.novembrim. Tomēr, kā aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, konkurss ticis pagarināts līdz 16.decembrim lielās būvnieku intereses dēļ.

Jau ziņots, ka Hematoonkoloģijas nodaļu plānots pārcelt uz slimnīcas 24.korpusu, kurš tiks renovēts, ietverot fasādes atjaunošanu, telpu pārbūvi un logu nomaiņu, jumta pārseguma siltināšanu un jumta seguma nomaiņu, ēkas energoefektivitātes uzlabošanu, jaunu ventilāciju un kondicionēšanas sistēmu izbūvi, elektroapgādes, ūdensvada un kanalizācijas iekšējo tīklu rekonstrukciju, kā arī autostāvvietas izbūvi.

Saskaņā ar projektu pagrabstāvā paredzēts izbūvēt garderobi, 1.stāvā - stacionāra telpas, 2.stāvā - dienas stacionāru un 3.stāvā - atbalsta nodaļu.

Pusotra gada laikā nodaļas remontam ir piesaistīti 1 118 284 eiro, no kuriem lielāko summu jeb 785 053 eiro ziedojuši iedzīvotāji īpašā Bērnu slimnīcas fonda īstenotā kampaņā, bet 333 231 eiro piešķīrusi valsts.

Pēdējo reizi remonts nodaļā veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Kā labdarības akcijas atklāšanā 2012.gada oktobrī teica slimnīcas vadītāja Anda Čakša, novecojušas ir ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās arī iemitinājusies sēnīte un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

BKUS Hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kurā tiek ārstēti bērni ar onkoloģiskām saslimšanām. Gada laikā nodaļā ārstējas aptuveni 200 bērnu, vidēji nodaļā vienlaikus uzturas 20 līdz 30 bērni. Vienas ārstēšanas epizodes ilgums stacionārā var būt viens līdz divi mēneši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)