Banner 980x90

Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēl Damlicu

Ķekavas novada dome 23.jūlijā ārkārtas sēdē par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Andi Damlicu (RA).

Uz priekšsēdētāja amatu kopā ar Damlicu kandidēja arī nupat no priekšsēdētāja amata atbrīvotais Valts Variks (Vidzemes partija). Par Damlicu balsoja desmit deputāti, bet par Variku - pieci. Viena deputāta - Anda Adata (LZS) - vēlēšanu biļetens tika atzīts par nederīgu.

Damlica kandidatūru atbalstīja Ieva Arnte (VL-TB/LNNK), Andris Ceļmalnieks (V), Juris Jerums (V), Roberts Jurķis (V), Arnolds Keisters (SC), Juris Krūmiņš (RA), Ivans Pihtovs (SC), Maksims Volkovičs (SC), Igoris Malinauskas ("Sadarbība"), kā arī pats Damlics.

Savukārt Varika kandidatūru atbalstīja Ilgonis Leišavnieks (Vidzemes partija), Vēsma Ozoliņa (Vidzemes partija), Pēteris Geks ("Tautas kontrole"), Aigars Vītols (Vidzemes partija) un pats Variks.

Deputāte Linda Danileviča ("Sadarbība") sēdē nepiedalījās.
Sēdes sākumā Damlics skaidroja, ka, būdams priekšsēdētājs, aicinās kolēģus turpināt iesāktos darbus un pieturēties pie gada sākumā izvirzītajām prioritātēm. Tāpat viņš atkārtoja, ka priekšsēdētāja amatā, pirmkārt, mēģinās saliedēt domi. "Darīšu visu, lai opozīcija būtu pēc iespējas mazāka. Pietiek jau Ķekavai ķīviņu," sacīja Damlics.

Viņš uzsvēra, ka šo savu galveno apņemšanos iepriekš jau paudis dažādu masu mediju pārstāvjiem. Politiķis piebilda, ka iepriekš nav bijis domes priekšsēdētājs, tādēļ viņam būs nepieciešamas likumā noteiktās 100 dienas, lai iepazītos ar darba specifiku. Vienlaikus viņā pauda apņemšanos un gatavību vadīt domi.

Savukārt Variks skaidroja, ka ir sapratis savas amatā pieļautās kļūdas un ir gatavs laboties un turpināt darbu. Vienlaikus viņš norādīja, ka vēlēšanu biļeteni neesot tikuši korekti sagatavoti, lūdzot šo protestu iekļaut protokolā.

Balsu skaitīšanas komisijas sastāvā bija Ceļmalnieks, Geks un Arnte.

1960.gadā dzimušais Damlics par deputātu Ķekavas novada domē tika ievēlēts 2013.gadā. Viņš kandidēja pašvaldības vēlēšanās arī 2009.gadā, bet toreiz netika ievēlēts. No 2009.gada jūlija līdz 2011.gada janvārim Damlics bija Ķekavas novada domes izpilddirektors. No 2010.gada līdz 2014.gadam viņš bija viens no Rīgas lidostas valdes locekļiem.

Politiķis ieguvis augstāko izglītību Rīgas Politehniskajā institūtā, pēc profesijas viņš ir inženieris-mehāniķis.

Kā ziņots, Ķekavas novada dome šodien lēma atbrīvot no amata domes priekšsēdētāju Variku. Lēmums tika pieņemts, par balsojot desmit deputātiem - tiem pašiem, kuri iepriekš rosināja priekšsēdētāja atlaišanu. Pret balsoja seši, pats Variks balsojumā nepiedalījās.

Varika nomaiņas iniciatīvas priekšgalā bija iepriekšējā sasaukuma priekšsēdētājs Jurķis. Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka uz šādu soli deputātus mudinājusi Varika neizlēmība, bezdarbība un nespēja tikt galā ar amata pienākumiem. "Deputātiem ir beigusies uzticība priekšsēdētājam. Ir vajadzīgas aktīvas darbības, lai tiktu pieņemti lēmumi," pauda bijušais novada domes priekšsēdētājs.

Tikmēr pats Variks pauda viedokli, ka galvenais iemesls opozīcijas deputātu vēlmei atbrīvot viņu no amata ir SIA "Baložu komunālā saimniecība" izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības, kas esot radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada domes pārstāve Vineta Bērziņa. Variks arī paudis izbrīnu par nacionālās apvienības un "Saskaņas centra" deputātu, kuri pārstāv divu absolūti pretēju partiju programmu ideoloģijas, saliedēšanos viņa atlaišanas jautājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)