Banner 980x90

Par Latvijas Studentu apvienības jauno prezidentu ievēl Miku Dubicki

Latvijas Studentu apvienības (LSA) Kongresā sestdien tika ievēlēts jaunais apvienības prezidents Mikus Dubickis, kas turpmāko gadu vadīs Latvijas Studentu apvienību, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pavēstīja LSA Sabiedrisko attiecību vadītāja Sintija Segleniece.

Balsojumā par prezidenta amata kandidātiem Kongresa delegātu balsu vairākums lēma, ka apvienību turpmāk vadīs Rīgas Tehniskās universitātes students Dubickis.

Dubickis kā lielākos izaicinājumus nākamajā darbības gadā minēja augstākās izglītības funkciju realizēšanu un LSA kā viedokļa līdera atpazīstamības veicināšana.

Kongresā piedalījās piedalījās 184 studentu pārstāvji no visas Latvijas.

Kongresu atklāja Edvards Ratnieks, sniedzot garu uzrunu, kurā uzsvēra, ka LSA ir un arī turpmāk būs stipra organizācija: "Studējošo pašpārvalžu cilvēkiem darbošanās Studentijas labā ir ticības, ne aprēķina jautājums, tāpēc studentu lieta joprojām tiek turēta taisna un cieta. Esmu pateicīgs par studējošo pārstāvju izrādīto uzticību un atbalstu visa mana pilnvaru termiņa laikā."

Uzrunas klātesošajiem teica arī Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāve Baiba Rivža, kura pateicās par studentu aktīvo iesaisti sociālo un akadēmisko jautājumu risināšanā, dalību studiju programmu novērtēšanā un citu augstākās izglītības politikas jautājumu risināšanā.

"Studenti un LSA ir ietekmīgi spēlētāji augstākās izglītības politikā, kuru iniciatīvai seko visi, jo studenti ir tie, kuri veido valsts nāktoni," tā Kongresa apmeklētājus uzrunāja Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja vietniece Tatjana Volkova, uzsverot, ka studenti tiek saistīti ar jaunrades potenciālu, kas Latvijai ir būtiski nepieciešams.

Kongresa dalībniekus Studentijai nozīmīgajā pasākumā sveica arī Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis un Biznesa augstskolas Turība Studējošo pašpārvaldes priekšsēdētāja Šarlote Janoviča.

Kongresā tika ievēlēta LSA Revīzijas komisija, kas uzraudzīs apvienības darbību nākamajā gadā. Komisijas sastāvā darbosies Mārtiņš Šmits (Rīgas Stradiņa universitāte), Kaspars Salenieks (Rīgas Tehniskā universitāte), Aivars Šāblis (Latvijas Universitāte), Veronika Penskaya (Ekonomikas un kultūras augstskola) un Irita Jermucāne (Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija).

Savās uzrunās visi trīs prezidenta amata kandidāti klātesošajiem prezentēja savu LSA turpmākās darbības vīziju. Kristaps Laucis savā uzrunā uzsvēra, ka izglītības jomu nav iespējams atraut no tā, kas notiek citās jomās, jo tās visas ir saistītas. Tāpat viņš atzina, ka LSA vadītājam jābūt ar cietu mugurkaulu un jāspēj ātri reaģēt.

Undija Ancēna LSA redz, kā organizāciju, kas ir neatkarīga no augstskolas vai politiskajiem spēkiem. Kandidāte uzrunā uzsvēra, ka LSA ir jābūt vienotam viedoklim un lēmumi jāpieņem studentu interesēs.

Kongresā tika apstiprināts arī LSA budžets, nākamā darbības gada vadlīnijas un grozījumi organizācijas Statūtos.

Kongress ir LSA augstākā lēmējinstitūcija, kas sanāk reizi gadā, lai ievēlētu apvienības prezidentu un apstiprinātu organizācijas budžetu un cadlīnijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)