Banner 980x90

Par "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju iecelts Normunds Narvaišs

Rīga, 19.jūl., LETA. Par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomes priekšsēdētāju iecelts Normunds Narvaišs, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Piektdien jaunā "Rīgas satiksmes" padome - Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Narvaišs - sanāca uz pirmo sēdi, kuras laikā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Narvaišs, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku Ozols. Tāpat pirmajā sēdē tika runāts par uzņēmuma aktualitātēm un prioritāri veicamajiem darbiem.

"Ņemot vērtā to, ka neviens no jaunās padomes locekļiem iepriekš nav darbojies "Rīgas satiksmē" tad šobrīd galvenā prioritāte ir iepazīties ar kopējo situāciju uzņēmumā, lai varētu izveidot ilgtspējīgu pārvaldības modeli un atlasīt profesionālu uzņēmuma valdi," skaidroja uzņēmumā.

LETA jau vēstīja, iepriekš "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks uzņēmuma padomē iecēla Ozolu, Pančenko un Narvaišu. Vieta darbam padomē ir rezervēta arī pašreizējam "Rīgas satiksmes" valdes loceklim Jurim Švanderam, taču to viņš ieņems tikai pēc atkāpšanās no valdes locekļa amata.

Padomes pienākumi būs apstiprināt "Rīgas satiksmes" vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, pastāvīgas valdes izraudzīšana - konkursa process, prasību noteikšana kandidātiem, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai "Rīgas satiksmes" lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, statūtu un dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt "Rīgas satiksmi" tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Izveidot padomi "Rīgas satiksmē" rosināja neatkarīgā auditorkompānija "Ernst&Young" pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)