Banner 980x90

Par visu, kas nepieciešams, lai vasara būtu izdevusies

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vasara ir laiks, kuru lielākā daļa gaida ar mirdzošām acīm. Vasarā pasaule zaļo un smaržo pēc svaigi pļautas zāles un siena, putni čivina un bites dūc, ūdens ir baudāms un tīkami veldzējošs. Vasarā mūs pārsteidz pēkšņas lietusgāzes un nikni negaisi, kas liek elpai aizrauties – tik varena ir Māte Daba. Vasarā mēs varam ne tikai atpūsties, bet arī strādāt atpūšoties un atpūsties strādājot – tas ir laiks, kad palīdzēt siena talkās, našķoties ar svaigām zemenēm no dārza un ogām no ogu krūmiem.

Kuram gan negaršo svaigas zemenes. To smarža vien ir ko vērta – tā ir salda un reizē veldzējoša, pat reibinoša. Zemenes ir pats Paradīzes ēdiens, gan svaigas, gan ēdienos iekļautas. Tomēr, lai tās pašu dārzā audzētas būtu saldas un gardas, par tām ir kārtīgi jārūpējas.
 
Visu neieciešamo, kas vajadzīgs dārza darbiem, jūs atradīsiet Prof veikalā – sākot no piederumiem dārzam līdz nopietnākiem rīkiem: siltumnīcas, zāles pļaujamās mašīnas un nopietna tehnika būvniecībai. Tas viss pie Prof.lv.
 
Siltumnīcas zemenes
Tā kā vasara nav iedomājama bez zemenēm, tad veltīsim nelielu atkāpi tieši tām. Izrādās, ka zemenes var audzēt ne tikai uz lauka (kas, protams, ir veselīgāk), bet arī siltumnīcā. Zemenes ir daudzgadīgs augs. Daudzgadīgos augos parasti ar laiku parādās dažādas augu slimības, kas īpaši aktīvas būs siltumnīcā. Šāds risks ir jāņem vērā, ja vēlaties audzēt siltumnīcas zemenes. Siltumnīcā nevar audzēt kuru katru zemeņu šķirni. Ar šķirņu izvēli jums spēs palīdzēt pieredzējuši stādu audzētāji un zemeņu lietpratēji.

Lai vai kā – zemenes siltumnīcā būs lielisks risinājums tiem, kas nepacietīgi gaida jauno ražu un vēlas to iegūt agrāk kā citi. Lieliski, nebūs jāiegādājas zemenes lielveikalā.

Nolēmāt audzēt zemenes? Jums vajadzēs ne tikai siltumnīcu (vēlams atsevišķu no citiem augiem), bet arī dažādus dārza darbu piederumus. Apmeklējiet Prof.lv, kur konsultanti ieteiks labākos variantus tieši jūsu vajadzībām.
 
Saldējums un vasara
Ja reiz runājam par izdevušos vasaru, tad nedrīkst nepieminēt saldējumu. Atkal jau jājautā – kuram gan negaršo saldējums! Tas ir vēss un veldzējošs, tajā pašā laikā trekns un barojošs, un – bezgala GARDS.

Saldējumu iespējams izgatavot arī mājās. Tomēr, ja esat devušies atpūtā, piemēram, pie jūras vai uz zooloģisko dārzu, tad šo gardumu jums izdosies iegādāties visos veikalos un speciālajos saldējuma kioskos. Tas ir našķis, kas veldzēs un sniegs baudījumu arī tiem, kas strādā – izdariet labu darbu, nopērciet saldējumu.
 
Dzersim daudz ūdens
Lai karstā vasarā justos labi, ir jādzer ūdens. Protams, ūdeni vēlams dzert daudz visu cauru gadu, bet vasarā jo īpaši. Ja jums īsti negaršo "pliks" ūdens, tad bagātiniet to ar garšām. Ūdenim var pievienot svaigas ogas, citronu, piparmētru lapiņas, arī gurķi. Starp citu, ūdens, kas bagātināts ar svaigu gurķi, garšo vienkārši lieliski, tas veldzē slāpes labāk nekā citi dzērieni.
 
Ja jums garšo saldinātie dzērieni, kola, enerģijas dzērieni, tad nedomājiet, ka tas skaitās vērtīgs dzēriens. Ūdeni nevar aizstāt nekas, kur nu vēl saldināti dzērieni. Tajos ir daudz bezvērtīgu un pat kaitīgu vielu. Protams, šad tad panašķēties drīkst, bet atcerieties, ka visa pamatā ir jābūt tīram, negāzētam ūdenim.
 
Tiem, kas darbos
Cilvēki strādā arī vasarās. Diemžēl lielākai daļai nav atvaļinājumu vasarā, jo tas ir cītīgākais darba laiks. Dārza darbi, celtniecības darbi, mājas labiekārtošana – tas viss vislabāk darāms tieši vasaras laikā. Lai ietaupītu laiku lieliem pirkumiem saviem svarīgajiem darbiem, izvēlieties Prof.lv. Kompetenti konsultanti mācēs atbildēt uz jūsu jautājumiem un ieteikt dažādus risinājumus. Jūs varat būt droši, ka jūs sapratīs un palīdzēs. Prof piedāvā preces celtniecībai, dārza darbiem un ikdienai kā pilsētā tā laukos.
 
Lai vasara būtu izdevusies visiem, baudiet to, arī tad, ja daudz darba. Atrodiet kādu brītiņu laika, ko veltīt sev un vienkāršai atpūtai – ar labu grāmatu, pie ūdenstilpnes, ar saldēju un glāzi ūdens. Remdējiet slāpes, ēdiet augļus un dārzeņus, veldzējieties ūdenī. Ja darbi ies no rokas, tad arī laba atpūta garantēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)