Banner 980x90

Pārspēti trīs "Rīgas Kausu" rekordi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ar jauniem rekordiem Daugavas stadionā noslēdzās Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Rīgas Kausi", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Rīgas Kausi 2016" komunikācijas pārstāvji.

Dienvidāfrikas sportists Tumisangs Monnatlala (Tumisang Monnatlala) uzlaboja "Rīgas Kausu" rekordu 3000 m skrējienā, uzrādot rezultātu 8:40,32 sekundes, ASV sprintere Aleksanda Andersone (Alexandra Anderson) 100 m distanci finišēja 11,19 sekundēs, savukārt Polis Karols Zaļevskis (Karol Zalewski) uzlaboja rekordu 200 m skrējienā, finišējot 20,70 sekundēs.

Cīņa notika sešās "Rīgas kausu" disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 400m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī 800m skrējienā un tāllēkšanā vīriešiem.

Šķēpmešanā sievietēm "Rīgas Kausu" ieguva Sinta Ozoliņa, uzrādot rezultātu 62,78 m, otrajā vietā atstājot Baltkrievu šķēpmetēju Tatsjanu Haladoviču (Tatsiana Hhaladovich) ar 60,97 m. Trešo labāko rezultātu – 59,12 m - uzrādīja ukrainiete Katerīna Deruna (Kateryna Derun).

Šķēpmešanā vīriešiem triumfēja polis Lukašs Gžeščuks (Lukas Grezezczuk) ar rezultātu 82,78 m, atstājot aiz sevis igauņu šķēpmetējus Risto Matasu (Risto Matas) – 81,97 m un Magnusu Kirtu (Magnus Kirt) – 81.17 m. Latvijas sportistu vidū labāko rezultātu uzrādīja Ainārs Kovals ar 78,93 m, iegūstot 5.vietu.

400 metru skrējienā sievietēm uzvaru guva Tetjana Meļņika (Tetyana Melnyk) no Ukrainas, kura finišēja pēc 52,87 sekundēm. Viņai sekoja ukrainiete Anastasija Brizgina, finišējot 53,45 sekundēs, kamēr trešā palika Gunta Latiševa-Čudare ar rezultātu 53,85 sekundes.

Tāllēkšanā sievietēm uzvaras laurus plūca Marina Bekha (Maryna Bekh), aiz sevis atstājot Uzbeksitānas pārstāvi Jūliju Tarasovu (Yuliya Tarasova) – 6,35 m un latvieti Māru Grīvu, kura ar rezultātu 6,31 m ieguva godpilno 3.vietu.

Lielbritānijas sportists Džeimss Bovns triumfēja 800 m skrējienā (1:48.27 min.), Latvijas vieglatlēts Dmitrijs Jurkevics ieņēma otro vietu, noskrienot distanci 1:48.58 minūtēs, trešā vieta pieder somam Jāko Lākso (Jaakko Laakso) ar rezultātu 1:48.69 minūtes.

Tāllēkšanā vīriešiem triumfēja latvieši Jānis Leitis ar 7,78 m, iegūstot Rīgas Kausu, un Elvijs Misāns ar otro labāko rezultātu 7,73 m. Trešo vietu ieguva igaunis Henriks Kutbergs (Henrik Kutberg) – 7,58 m.

Sacensībās piedalījās 76 vieglatlēti no 25 valstīm un 35 Latvijas labākie sportisti.

Sacensības rīkoja Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, kā arī ar veikalu tīkla "Joma Sports" un laikraksta "Diena" atbalstu.

Aktuālie jaunumi un informācija par dalībniekiem un sacensību rezultātiem pieejama sacensību mājaslapā www.rigaskausi.lv, kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)