Banner 980x90

Partija "Latvijas attīstībai" vienojas par sadarbību ar Valsts kontroli saistībā ar plānoto revīziju Rīgas domē

Rīga, 11.janv., LETA. Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes frakcijas deputāti tikušies ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu, lai pārrunātu deputātu atklātos faktus, kas liecina par SIA "Rīgas satiksme" (RS) izšķērdīgo un pretlikumīgo darbību, kā rezultātā abas puses vienojušās par turpmāku sadarbību, aģentūru LETA informēja partijas pārstāvis Artūrs Toms Plešs.

Šīs nedēļas sākumā Krūmiņa aicināja LA Rīgas domes frakciju uz tikšanos, lai detalizētāk pārrunātu frakcijas deputātu atklātos faktus, kas norāda uz nesaimniecisku un pretlikumīgu RS darbību.

Kā norāda LA frakcijas vadītājs Juris Pūce, abu pušu saruna bijusi konstruktīva un Pūce cer, ka Valsts kontroles pārbaudes padarīs gan RS, gan Rīgas pašvaldības naudas plūsmas caurspīdīgākas.

"RS finanšu stāvoklis šobrīd ir ļoti smags. To vairākkārt atzinuši paša uzņēmuma vadošie speciālisti, taču Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs (S) šobrīd slēpj RS naudas plūsmas un turpina rīdzinieku naudu bērt caurā maisā. Pastāv reāla iespējamība, ka situācija ir vēl dramatiskāka, nekā mēs to varam izanalizēt, jo, atrodoties opozīcija, pieeju informācijai Ušakovs ļoti ierobežo," skaidro Pūce.

Valsts kontroliere deputātiem sniegusi informāciju par iecerētajām pārbaudēm gan Rīgas domē, gan RS.

Kā ziņots, atsaucoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aicinājumu, Valsts kontrole nākamā gada pirmajā pusē sāks likumības un lietderības revīziju saistībā ar Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirtajām dotācijām biedrībām un nodibinājumiem.

Nepilnu divu gadu laikā Rīgas dome dažādām biedrībām un nodibinājumiem izmaksājusi 45,85 miljonus eiro - 22,43 miljonus eiro 2016.gadā un 23,42 miljonus 2017.gada pirmajos deviņos mēnešos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)