Banner 980x90

Pasvēta Sv. Antona baznīcas pamatakmeni

 5.oktobrī plkst.12.00 tiks pasvētīts jaunās Sv. Antona baznīcas pamatakmens Ķengaragā, Maskavas ielā 309A, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta monsinjors Oļģerts Daļeckis.

"Kad 2001.gadā tiku nozīmēts par Rīgas Sv. Antona draudzes prāvestu, manu prātu nepārtraukti nodarbināja doma, ka Sv. Antona draudzei ir jābūt savam dievnamam. Dievkalpojumi Sv. Antona draudzei tolaik notika pareizticīgo kapelā Ivana kapos. Kopš tā laika ir pagājuši vairāk nekā 11 gadu.

Bija jāuzceļ Vissvētās Trīsvienības baznīcu Purvciemā, kuras būvniecība bija tikko iesākta. Pareizticīgie pieprasīja savu kapelu, kuru viņiem atdevām 2004.gadā. Sv. Antona draudzes ticīgie tika sadalīti pa citām Rīgas draudzēm. Antonieši palika bez sava lūgšanu nama. Tāpēc Sv. Antona draudzes locekļi neskaitāmas reizes mani ir lūguši, lai viņiem tās vēsturiskajā vietā, Ķengaragā, uzceļ Sv. Antona draudzei nepieciešamo dievnamu un tādā veidā sadziedē sāpes, ko draudzei sagādāja padomju vara, 1969. gadā atņemot un nojaucot draudzes dievnamu Ogres ielā 2," stāsta Rīgas Sāpju Dievmātes Romas katoļu draudzes un Rīgas Sv. Antona Romas katoļu draudzes prāvests monsinjors Oļģerts Daļeckis.

Draudzei nebija zemes gabala, kur varētu baznīcu celt. Lai baznīcas celšanas ieceri īstenotu, draudze pirms nepilniem trīs gadiem sāka meklēt zemi un vākt ziedojumus Rīgas Sv. Antona baznīcas celtniecībai Ķengaragā.

'"Beidzot mums piedāvāja nelielu zemes gabalu Maskavas ielā 309A, kura īpašnieki bija Kanādā dzīvojoši latvieši. Rakstījām Būvvaldei, vai tajā vietā var celt baznīcu. Saņēmām pozitīvu atbildi. Sākām kārtot dokumentāciju un ar zemes īpašniekiem veidot projektu, lai sāktu celtniecības darbus. Jau šodien varam redzēt kā pret debesīm slejas baznīcas pirmais stāvs," turpina Oļģerts Daļeckis.

Šis īpašais notikums tiks atzīmēts ar dievkalpojumu, kurā piedalīsies koris, īpašu uzrunu teiks Viņa Ekselence Rīgas metropolijas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kā arī tiks pasvētīts Sv. Antona baznīcas pamatakmens un jaunceltnē iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Katrs var ziedot dievnama būvei,  ziedojuma konts:

Rīgas Sv. Antona Romas katoļu draudze
Reģ. Nr. 90000285220
konts: LV28RIKO0008140000787
AS DNB Banka, SWIFT kods: RIKOLV2X

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)