Banner 980x90

Pēc apvienošanas atsevišķās Rīgas skolās mācības organizēs "divās mājās" attiecīgās vecuma grupās

Rīga, 21.febr., LETA. Pēc apvienošanas atsevišķās Rīgas skolās darbu plānots organizēt "divās mājās" - vienā jaunākajiem skolēniem, bet otrā vecākajiem, izriet no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas Eiženijas Aldermanes (GKR) sacītā intervijā Latvijas Radio.

Piemēram, apvienot ir paredzēts pilsētas 60.vidusskolu un Rīgas Klasisko ģimnāziju. Tā rezultāta skolai būs viena juridiskā vadība, bet mācības joprojām tiks organizētas abu skolu telpās - 60.viduskkolas telpās jaunākā vecuma bērniem, bet ģimnāzijas telpās - vecākiem bērniem. Tās varētu būt attiecīgi 1.-4.klase un 5.-.12.klase, tomēr tas atkarīgs no konkrētās situācijas, skaidroja Aldermane.

Pēc viņas teiktā, pilsētā jau ir trīs piemēri šādai pieejai un tā dodot ļoti labus rezultātus.

Viņa atgādināja, ka kopumā pilsētā plānots slēgt divas skolas, bet apvienot astoņas.

Viena no slēdzamām skolām ir 29.viduskkola, kurā esot mazs skolēnu skaits.

Savukārt par otru skolu - Rīgas Ezerkrastu pamatskolu - nevar teikt, ka tā tiks likvidēta pilnībā, klāstīja domes pārstāve. Proti, tā ar savu īstenoto programmu tiks pilnībā pārcelta jeb pievienota Rīgas Juglas vidusskolai, teica Aldermane.

Kā ziņots, šodien plkst.12 Rīgas domes sēdē plānots lemt par pašvaldības izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanas pasākumiem, kas paredz arī vairāku Rīgas skolu apvienošanu un likvidēšanu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izstrādātās izmaiņas paredz arī apvienot pirmskolas, vairākus interešu izglītības centrus un divas sporta skolas.

Vienlaikus, reaģējot uz iedzīvotāju iebildumiem, atbildīgā domes komiteja aizvadītajā nedēļā atteicās no ieceres likvidēt Jaunciemā esošo Rīgas 7.pamatskolu. Pret šo ieceri divu dienu laikā skolēnu vecāki bija savākuši 687 parakstus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)