Banner 980x90

Pēc Rīgas domes opozīcijas aicinājuma VARAM lūgs domei informāciju par rīcību korupcijas skandālu laikā

Nils Ušakovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Nils Ušakovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Pēc Rīgas domes opozīcijas lūguma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S), kurā lūgusi sniegt informāciju par pašvaldības rīcību pēc nesenajiem korupcijas skandāliem Rīgas domē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes opozīcijas partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas vadītājs Dainis Locis, VARAM ir atsaukusies uz opozīcijas partiju aicinājumu pieprasīt Rīgas mēram sniegt informāciju par pašvaldības rīcību pēc pēdējā laikā izskanējušajiem korupcijas skandāliem domes struktūrās.

Locis paskaidroja, ka VARAM vēstulē minēts, ka domes deputātiem ir tiesības saņemt no pašvaldības, kā arī no tās pārvaldītajām kapitālsabiedrībām visa veida informāciju un aizbildināšanās ar komercnoslēpuma neizpaušanu nav pieļaujama.

Locis pastāstīja, ka Rīgas domei ir lūgts paskaidrot, kura amatpersona vadīja pašvaldību dienā, kad publiskajā telpā parādījās informācija par aizturēšanām Rīgas domes institūcijās.

Jau tika ziņots, ka saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veikto izmeklēšanu par korupcijas skandāliem Rīgas domes Satiksmes departamentā un Rīgas Centrāltirgū domes opozīcijas partijas sasauca preses konferenci, kurā izklāstīja savu nostāju attiecībā uz kukuļošanas skandāliem pašvaldībā. Preses konferences laikā izskanēja paziņojums, ka opozīcija vērsīsies pie VARAM, lai lūgtu ministriju iejaukties situācijas noskaidrošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)