Banner 980x90

Pie "Alfas" startē starptautisks satiksmes drošības projekts

Latvijas Automoto biedrība (LAMB )sāk projektu "Brauc droši!" Tā atklāšanas pasākums notiks 20.septembrī plkst.11.00 tirdzniecības centra "Alfa" autostāvlaukumā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Latvijas Automoto biedrības sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Latvijas Automoto biedrība ar Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības programmas (FIA Road Safety Grant Programme) atbalstu no 20.septembra līdz 27.oktobrim organizē satiksmes drošības projektu "Brauc droši!", kura mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību FIA 10 satiksmes drošības Zelta likumiem (http://www.fia.com/campaign/action-road-safety) un automašīnas tehniskajam stāvoklim.

Projektu atbalsta CSDD, OCTA, Drošas braukšanas skola, Goodyear, Latvijas Automobiļu federācija un Statoil. Tā uzdevums ir aktualizēt autovadītāju izpratni, cik svarīgas gan kopējai satiksmes drošībai, gan katra autovadītāja un pasažiera veselībai un pat dzīvībai ir regulāras rūpes par automašīnas tehnisko stāvokli. LAMB un Drošas braukšanas skolas veiktā autovadītāju aptauja liecina, ka regulāras sava auto tehniskās pārbaudes veic tikai 32% respondentu.

"Jāatceras, ka droša satiksme nav atkarīga tikai no mūsu auto vadīšanas iemaņām, bet arī no auto pilnas tehniskās kārtības. Viens no izplatītākajiem nelaimes gadījumu iemesliem uz ceļa ir slikta riepu kvalitāte, tai nesekojot, autovadītāji apdraud ne tikai savu, bet arī citu cilvēku dzīvību," stāsta "Goodyear"  pārstāvis Gints Jegurs.

Projekta ietvaros tiks izvērsta plaša informatīva kampaņa, kurā autovadītāji tiks aicināti savlaicīgi pārbaudīt savu spēkratu tehnisko stāvokli, lai tas uz ceļa neapdraudētu nedz pašu autovadītāju, nedz pasažierus, nedz citus satiksmes dalībniekus. Akcijas laikā pie dažādiem tirdzniecības centriem un "Statoil" degvielas uzpildes stacijām bez maksas tiks veikta autogaismu, stāvbremžu, riepu spiediena un protektoru, kā arī vējslotiņu nodiluma pārbaude.

Projektā "Brauc droši!"  autovadītāji tiks aicināti personiski ar savu parakstu atbalstīt 10 Zelta likumus un pievienoties drošo braucēju pulkam. Šie likumi aptver katram autovadītājam zināmus noteikumus, kas jāievēro, lai piedalītos satiksmē, piemēram, vienmēr piesprādzēties, nebraukt nogurušam, ievērot ātruma ierobežojumus, būt pieklājīgam un citas it kā labi zināmas un satiksmes noteikumos aprakstītas uzvedības normas uz ceļa.

"Ievērosim 10 Zelta likumus, regulāri sekosim auto tehniskajam stāvoklim un būsim vienoti, rūpējoties par savu, ģimenes locekļu un citu līdzcilvēku drošību uz ceļa," aicina LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

20.septembrī autostāvvietā pie tirdzniecības parka "Alfa" notiks akcijas atklāšanas pasākums, kurā aicinātas piedalīsies valsts amatpersonas, satiksmes drošības eksperti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un populāri autobraucēji. Atklāšanas laikā dalībnieki ar saviem parakstiem atbalstīs satiksmes drošības 10 Zelta likumus.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)