Banner 980x90

Pie Kongresu nama notiks "Lielais xRace Rīgas piedzīvojums"

Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgas Svētkos notiks pilsētas orientēšanās sacensības "Lielais xRace Rīgas piedzīvojums". Šogad sacensībām starts tiks dots vakarā, bet finišs paredzēts naktī uz svētdienu. Sacensību ietvaros dalībnieki izbaudīs dažādus galvaspilsētas nostūrus, pilsētu, mežu, peldēs ar laivām, bet ir paša Kongresu nama pildīs aizraujošu atrakciju – "xRace drosmes torni", kurš būs jāpārvar visiem dalībniekiem. Pa dienu atrakciju bez maksas varēs izmēģināt ikviens Rīgas Svētku dalībnieks.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma rīkotāji, sacensībām starts plānots dažādos laikos – plkst.19.30 no Kongresu nama startēs paši mazākie un iesācēji – Ģimenes klase, plkst.20.00 starts tiks dots izturīgākajiem dalībniekiem Sporta klasē, bet līdz ar saulrietu jeb plkst.21.30 distancē dosies populārākā distance – Tautas klase. Finišs visām distancēm dažādos laikos paredzēts turpat, pie Kongresu nama. Visiem dalībniekiem tiek nodrošināts augstas kvalitātes serviss: ūdensdrošas kartes, veloserviss, sporta dzērieni un ēdināšanas punkti distancē, speciālo uzdevumu ekipējums, fotografēšana un filmēšana, dzēriens finišā un duša pēc sacensībām.

Atrakcija "xRace drosmes tornis" sestdien darbosies jau no pusdienlaika, kad to bez maksas varēs izmēģināt jebkurš Rīgas Svētku dalībnieks. Rāpšanās no torņa prasīs spēju pierādīt savu drosmi un pārvarēt bailes no augstuma. Tornis plānots 12 metru augstumā.

"Lielais xRace Rīgas piedzīvojums" ir viens no 5 xRace piedzīvojumu sacensību posmiem, kas visas sezonas garumā norisinās dažādās Latvijas vietās. Sezonas gaitā komandas iegūst punktus un cīnās par kopvērtējumu. Pēc trim posmiem labākās komandas Sportland Tautas klasē ir "Riga Adventure Team", "xteam IKŠĶILE" un "Kailie brieži", bet nedaudz garākajā Garmin Sporta klasē šobrīd līderi ir "ABC Construction", "Gandrs" un komanda "ISOSTAR".

xRace ir populārākās piedzīvojumu sporta sacensības Latvijā. Šo sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. xRace dalībnieki varēs sacensties gan Sporta klasē, gan Tautas klasē, gan Ģimenes klasē. Atsevišķās kategorijās sacentīsies uzņēmumu komandas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)