Banner 980x90

Piegādātas pirmās 30 jaunās Rīgas reģionam paredzētās ātrās palīdzības mašīnas

Riga24.lv
Riga24.lv
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēmis 30 no jaunajām Rīgas reģionam paredzētajām ātrās palīdzības automašīnām.

Kā ceturtdien, 17.novembrī, prezentējot automašīnas, norādīja NMPD vadītāja Sarmīte Villere, līdz nākamā gada februārim tiks piegādātas atlikušās 22 ātrās palīdzības mašīnas. Tādējādi kopumā Rīgas reģionam būs pieejami 52 jauni operatīvie transportlīdzekļi. Savukārt līdz šim Rīgas reģionā 14 izmantotās mašīnas ar pilnpiedziņu, kas iegādātas 2014.gadā, tiks pārceltas darbā ap Rīgu, kur ceļu stāvoklis var nebūt tik labs.

Tāpat NMPD no līdz šim izmantotiem spēkratiem veido "rezervi". Dažas gan no iepriekš izmantotajām automašīnām, kuru tehniskais stāvoklis vairs neatbilst prasībām, jau tiek norakstītas.

Kopumā 52 jaunās mašīnas izmaksāja 4,2 miljonus eiro, tomēr cenā ietverta ne tikai mašīnu iegāde, bet arī potenciālie servisa izdevumi, rezerves daļu iegāde, kā arī 3,5 gadu garantija un bezmaksas apkope līdz 300 000 kilometru. Tāpat, salīdzinot ar pēdējos gados iegādātajām automašīnām, viens šāds spēkrats izmaksājis par aptuveni 17 000 eiro lētāk nekā iepriekš pirktie.

Ņemot vērā galvaspilsētas specifiku, proti, ceļu segumu un to stāvokli, un nelielos attālumus līdz slimnīcām, dienests ir iegādājies priekšpiedziņas auto, kuri ir nedaudz mazāki, kompaktāki un vieglāki par līdz šim izmantotajiem spēkratiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Villere, patlaban dienestā tiek izstrādāta koncepcija, kā turpmāk notiks ātrās palīdzības mašīnu pakāpeniska nomaiņa, ņemot vērā, ka arī salīdzinoši nesen iegādātie spēkrati ar laiku nolietosies. Plānots, ka koncepcija būs gatava gada beigās.

Jau ziņots, ka 2014.gada nogalē Veselības ministrija pieņēma lēmumu atteikties no ārpakalpojuma Rīgas reģionā. Lai to īstenotu, tika plānota jauno auto iegāde par valsts budžeta līdzekļiem, līdz šim Rīgas reģiona brigādēm izsaukumos izmantojot rezerves automašīnas.

NMPD vērtējumā šobrīd ir veiksmīgi noslēdzies pirmais posms Rīgas reģiona brigāžu autoparka atjaunošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)