Banner 980x90

Piektdien Rīgā notiks labdarības futbola turnīrs

Mediju grupa Modern Times Group (MTG), kura darbojas 31 pasaules valstī, nolēmusi organizēt MTG Pasaules miera kausu, kas 2010.gada rudenī pirmo reizi norisināsies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. 
Katrā valstī, kas piedalīsies, tiek organizēti vietēja mēroga jaunatnes turnīri bērniem, kas nāk no nelabvēlīgas vides. Tas nozīmē, ka arī Latvijas pārstāvjiem paredzēts brauciens uz Oslo, bet, lai tajā piedalītos, jāiegūst 1.vieta Latvijas mēroga turnīrā, kurš norisināsies vienu dienu, jau šo piektdien 27.augustā Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā. MTG Pasaules miera kausu klātienē skatīties aicināts ikviens! Plašāka informācija pieejama www.tv3.lv/futbols!

Par MTG Pasaules miera kausu


Mediju grupa Modern Times Group (MTG), kura darbojas 31 pasaules valstī, nolēmusi organizēt MTG Pasaules miera kausu, kas 2010.gada rudenī pirmo reizi norisināsies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. Katrā valstī, kas piedalīsies, tiek organizēti vietēja mēroga jaunatnes turnīri bērniem, kas nāk no nelabvēlīgas vides. Tas nozīmē, ka turnīrā piedalīsies arī komanda no Latvijas. Bet, lai uzzinātu, kas dosies uz Oslo aizstāvēt dzimtenes godu, katrā valstī tiek rīkots vietējā mēroga turnīrs.

Otro reizi uz Oslo

Viena labākā komanda no katra vietējā turnīra oktobrī dosies uz Oslo, lai piedalītos MTG Pasaules miera kausā, kurā tiks aizstāvēts dzimtenes gods. Turnīra laikā tiks noskaidrota stiprākā futbola komanda, labākie spēlētāji un atraktīvākie līdzjutēji. MTG Pasaules miera kausā piedalīsies zēni un meitenes vecumā no 12 līdz 14 gadiem, kopā komandā būs līdz 12 bērniem. Vai nav lieliska iespēja mums jau otro reizi gada laikā doties uz Oslo, lai aizstāvēt Latvijas godu?! Dziedātājai Aishai pavasarī starptautiskā dziesmu konkursā Eirovīzija nepaveicās, bet varbūt šoreiz mums izdosies iegūt kādu godalgu?!

Cīņa var sākties!

Pirmajā MTG Pasaules miera kausā Latvijā piedalīsies septiņas dažādas komandas no visas Latvijas. Par iespēju doties uz Oslo cīnīsies Valmieras SOS ciemata, Imantas bērnu nama, Liepājas bērnu nama, Īslīces SOS ciemata, Naujienas bērnu nama, Sauriešu dienas centra un bāreņu nama Līkumi futbola komandas. Visas komandas tiksies 27.augustā Rīgā Olimpiskajā sporta centrā, lai viena no visām komandām izcīnītu iespēju pārstāvēt Latviju MTG Pasaules miera kausā Oslo šī gada oktobrī.

Lai bērniem lielāks prieks, pēc turnīra spēlēm 27.augustā Olimpiskajā sporta centrā notiks Latvijas futbola izlases spēlētāju paraugdemonstrējumi un Zvaigžņu spēle, kurā piedalīsies TV3 vadītāji un radio Star FM dīdžejs. Plānots, ka Zvaigžņu spēlē pret mazajiem turnīra spēlētājiem stāsies Nekā Personīga vadītājs Jānis Krēvics un žurnālists Ansis Pūpols, TV3 Ziņu vadītājs Ģederts Ģelzis, Iepirkšanās rokenrols un radio Star FM raidījuma Autopilots vadītājs Jānis Romanovskis, TV3 Laika Ziņu un Kinomānija vadītājs Jānis Strapcāns citi. Būs autogrāfu sniegšana un bildēšanās!

Dienas kārtība

MTG Pasaules miera kausu klātienē jau šajā piektdienā skatīties aicināts ikviens! Varēs atbalstīt gan mazos futbolistus, kuri cīnīsies par iespēju doties uz Oslo, arī satikt Latvijas izlases spēlētājus un TV3, Star FM Zvaigznes! Spēles 27.augustā Olimpiskajā sporta centrā sākies plkst.10.00, fināls paredzēts plkst.15.00, pēc kura plkst.16.00 sekos futbola izlases pārstāvju paraugdemonstrējumi un Zvaigžņu spēle. Nāciet un atbalstiet klātienē! Turnīra veiksmīgu norisi atbalsta TV3, TV6, Star FM, Viasat un Bērnu futbola attīstības centrs! Paldies arī atbalstītājiem Laima, Gutta, Ādažu Čipsi un Pedro.

Vairos izpratni par dažādo

MTG, organizējot MTG Pasaules miera kausu, vēlas veicināt MTG jauno Miera Vēstnieku attīstību, palīdzot iegūt bērniem labāku izpratni par kultūru atšķirībām, iecietības nozīmi sabiedrībā un savstarpēju cieņu, izmantojot futbola spēli. Turnīrs notiek saistībā ar Nobela Miera Prēmijas uzvarētāja paziņošanu šī gada oktobrī. Bērni Oslo tiks iesaistīti arī tādās izglītības aktivitātēs, par kurām atbild Nobela Miera centrs un Sarkanā Krusta organizācija. Bērniem turnīra laikā tiks vairota izpratne par to, cik svarīgs ir miers, iecietība, cieņa, utt. Šīs aktivitātes ietver arī Tolerances skolu un Miera gājienu.

Dalībvalstis

MTG Pasaules miera kauss Skandināvijā, Austrumeiropā un Āfrikā rīko vietēja mēroga jaunatnes turnīrus bērniem no nelabvēlīgas vides vecumā no 12 līdz 14 gadiem. Ganā un Dānijā atlase jau ir beigusies. Ganu Oslo pārstāvēs komanda Tiesības sapņot, bet Dāniju - Hjørring IF 1. Nākamā sacensību kārta norisināsies Latvijā, tad – Igaunijā, Lietuvā, Bulgārijā, Slovēnijā, Lielbritānijā, Krievijā un Ungārijā. MTG Pasaules miera kausā piedalīsies arī komandas no Zviedrijas un Norvēģijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)