Banner 980x90

Piektdienas rītā Rīgā, vēja ietekmē ceļoties ūdens līmenim jūrā, iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana

Rīga, 27.sept., LETA. Ciklons, kas piektdienas naktī un rītā Latvijai atnesīs ļoti spēcīgu vēju, galvaspilsētā izraisīs būtisku ūdens līmeņa kāpumu, liecina sinoptiķu prognozes.

Ūdens līmenis piektdien ap plkst.10 var sasniegt 140 centimetru virs vidējās atzīmes Baltijas augstuma sistēmā jeb 155 centimetrus Latvijas augstuma sistēmā. Tas būtu aptuveni 20 centimetru virs trešdienas vakarā reģistrētā maksimuma un atbilstu otrā jeb oranžā līmeņa brīdinājuma kritērijam.

Tā kā ciklons virzīsies strauji un vējš dienas vidū pierims, augstais ūdens līmenis būs īslaicīgi un lieli plūdi nav gaidāmi.

Naktī uz piektdienu Rīgā pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, piektdienas rītā tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem un drīz vien pierims. Sagaidāms, ka vēja maksimālais ātrums brāzmās galvaspilsētā pārsniegs 20 metru sekundē un pie jūras var sasniegt 28 metrus sekundē.

Brīžiem līs, ar zemu varbūtību iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa. Vējš var lauzt kokus un radīt citus nelielus postījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)