Banner 980x90

Piketā pie cirka pret dzīvnieku izmantošanu piedalījās ap 60 cilvēku

Piketā pie Rīgas cirka ceturtdien, 3.jūlijā, pulcējās vairāk nekā 60 cilvēku. Ar šo piketu dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija "Dzīvnieku brīvība" sāk kampaņu "Par cilvēcīgu cirku", kuras laikā notiks regulāras protesta akcijas pret dzīvnieku izmantošanu cirkā. Jūlijā un augustā piketi pie Rīgas cirka plānoti pirms visām cirka izrādēm, kurās tiks izmantoti dzīvnieki, infomē organizācija.

Pie Rīgas cirka vairāk nekā 60 piketētāji, turot rokās plakātus ar uzrakstiem "Par cilvēcīgu cirku", "Dzīvnieki vai rotaļlietas?", "Savvaļas dzīvnieku mājas ir dabā", "Cirks ir dzīvnieku cietums", "Dzīvnieku cirks kultūras galvaspilsētā?!", "Cilvēku izklaide = dzīvnieku ciešanas", "Aizliegt dzīvnieku cirku", pauda savu protestu pret dzīvnieku izmantošanu cirkā. Pie cirka ieejas tika vākti iedzīvotāju paraksti petīcijā par dzīvnieku cirka izbeigšanu Latvijā. Garāmgājējiem un cirka apmeklētājiem tika piedāvātas informatīvas skrejlapas, bet megafonā tika atskaņota organizācijas "Dzīvnieku brīvība" atklātā vēstule par Rīgas cirku, kas adresēta Kultūras ministrijai, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kā arī Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

"Rīgas cirks savā pašreizējā veidoklā ne tikai nekalpo, bet pat kaitē sabiedrības intresēm. Pasniedzot dzīvnieku nedabisku uzvedību kā dabisku un pārvēršot tos par izklaides objektiem, skatītājos, jo sevišķi bērnos, tiek radīts aplams priekšstats par dzīvniekiem,"u komentē organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvis Aivars Andersons.

"Līdz šim cirka vadība ir atļāvusies ciniski noniecināt dzīvnieku aizsardzības jautājumus, kas nozīmīgi lielai sabiedrības daļai. Tādēļ aicinām visus, kuriem dzīvnieku izmantošana Rīgas cirkā nešķiet pieņemama, piedalīties jūlijā un augustā notiekošajās protesta akcijās un iestāties par cilvēcīgu cirku bez ciešanām un vardarbības pret dzīvniekiem."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)