Banner 980x90

Pilsēta iegādāsies zemi Raunas ielā jauna stadiona būvei

Riga24.lv
Riga24.lv
Pirmdien, 2.maijā, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja lēmumu par pašvaldības vajadzībām nepieciešamo nekustamo īpašumu Raunas ielā iegādi.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Ilze Krūkle, privātiem īpašniekiem piederošie zemes gabali atrodas pie agrākās skolas ēkas, kura tika slēgta 2009.gadā. Šobrīd ēkā atrodas RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta mākslinieciskās jaunrades centrs "Praktiskās estētikas skola".

RD Īpašuma departaments plāno, ka jau šā gada septembrī skolas ēkā uzsāks pilnu renovāciju, lai jau 2017.gada septembrī tajā mācības uzsāktu Rīgas 64.vidusskolas sākumskola. Šobrīd Rīgas 64.vidusskolā mācības notiek divās maiņās un pēc skolas ēkas Burtnieku iela 34 renovācijas, tajā mācīsies 1. – 4.klašu skolēni.

Īpašums, ko pilsēta plāno iegādāties, sastāv no diviem zemes gabaliem 5 061 m2 un 5 153 m2 apmērā. Īpašniekiem tika piedāvāti dažādi zemes maiņas varianti, no kā tie attiecās. Tādēļ šo abu zemesgabalu iegāde pašvaldībai izmaksās 414 tūkstošus eiro.

Apvienojot zemes gabalus, uz tiem 2017.gadā tiks izbūvēts moderns stadions ar sporta laukumiem, rotaļu un vingrošanas elementiem, kuru varēs izmantot ne tikai skolēni, bet arī visi apkārtnes iedzīvotāji.

Lēmums par iegādi stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)