Banner 980x90

Plāno atcelt aizliegumu braukšanas apmācībām dzīvojamās zonās

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos, kas tostarp paredz atcelt aizliegumu braukšanas apmācībām dzīvojamās zonās, liecina valsts sekretāru sanāksmei pieteiktais noteikumu projekts.

SM skaidro, ka no braukšanas apmācības instruktorus apvienojošās sabiedriskās organizācijas ir saņemts priekšlikums atcelt aizliegumu veikt braukšanas apmācību dzīvojamās zonās. "Priekšlikums tika pamatots ar to, ka apmācāmajām personām jāapgūst braukšanas iemaņas arī dzīvojamās zonās un citās valstīs nepastāv šāds ierobežojums. Izanalizējot situāciju, kā arī citu valstu noteikumus, tika pieņemts lēmums atcelt braukšanas apmācības aizliegumu dzīvojamās zonās, atzīmēts noteikumu projekta anotācijā.

Tāpat pašlaik ir noteikts ugunsdzēšamo aparātu skaits, kādam ir jāatrodas transportlīdzekļus, bet nav noteikti to raksturlielumi, kas ir ļoti būtiski, sākoties degšanai. Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ir izstrādāts precīzs regulējums par dzēšanas spējām, kādām jābūt transportlīdzekļos esošajiem ugunsdzēšanas aparātiem. Regulējums iekļauts noteikumu projektā.

Vienlaikus pašlaik gājējiem ir aizliegts šķērsot brauktuvi ārpus gājēju pārejas, ja ceļam ir sadalošā josla, vai vietās, kur uzstādīti nožogojumi gājējiem vai ceļu nožogojumi. "Tomēr daudzviet Latvijā ārpus apdzīvotām uz ceļiem ar vairākām braukšanas joslām katrā virzienā un sadalošajām joslām ir ierīkotas autobusu pieturas, bet gājējiem nav iespēju šķērsot ceļu. Šī problēma tika pārrunāta ceļu satiksmes drošības domnīcā un tika atbalstīts priekšlikums precizēt iepriekšminēto aizliegumu, atļaujot gājējiem šķērsot brauktuvi vietās kur ceļa nožogojumos ierīkoti ceļa šķērsošanai paredzēti pārtraukumi," informē SM.

Tāpat ar projektu paredzēts pārņemt Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu, kas pārskata pieļaujamos transportlīdzekļu gabarītus, faktiskās masas un ass slodzes, ņemot vērā zinātnes un tehnikas sasniegumus, īpaši saistībā ar alternatīvo degvielu izmantošanu.

Vienlaikus, lai sniegtu informāciju elektromobiļu vadītājiem par vietām stāvvietās, kuras paredzētas šiem transportlīdzekļiem un kur ir pieejama uzlāde, noteikumi ir papildināti ar attiecīgu papildzīmi un tās attēlu.

Noteikumu projekts vēl jāapstiprina valdībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)