Banner 980x90

Poētiski muzikāla pēcpusdiena kultūru saskarsmei

No 23.janvāra Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9 skatāma izstāde "Kultūru saskarsme. Valerijs Brjusovs un Latvija. 1914.gads", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

1.februārī plkst.15.00 muzejs aicina uz poētiski muzikālu pēcpusdienu, kas veltīta krievu simbolisma dzejnieka Valerija Brjusova vizītei Jaņa Rozentāla dzīvoklī 1914. gada janvārī – pirms simt gadiem.

Pirms viesošanās mākslinieka mājās Brjusovs ir apmeklējis Rozentāla gleznu izstādi Pilsētas mākslas muzejā, pēc kuras Rozentāls krievu viesi uzaicinājis pie sevis uz pusdienām.
Dzejnieks Antons Austriņš savās atmiņās raksta:  "Pēc pusdienas neaizmirstamajā Rozentāla darbnīcā dzērām kafiju. Kad Brjusovam rādīja istabu, kur dzīvojis mūsu Blaumanis, viņš ar sevišķu labpatiku tanī pakavējās, pazīdams tobrīd gan vienīgi "Raudupieti". Darbnīcā nolasīja vairāk dzeju Eglīts i Keniņš."

Muzeja apmeklētājiem būs iespēja iejusties Valerija Brjusova poētikas atmosfērā, klausoties Brjusova dzejas lasījumus dzejnieka Alekseja Gerasimova izpildījumā, kā arī veldzēties krievu romanču un tautasdziesmu noskaņās neaizmirstamā baritona Viktora Kozļitina sniegumā.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)