Banner 980x90

Porcelāna pēcpusdiena ar izstādes "Suņa dzīve: atķēdēta" autorēm

Rīgas Porcelāna muzejā Porcelāna pēcpusdienā 30.novembrī plkst.16.00 viesosies izstādes "Suņa dzīve: atķēdēta" autores Ingūna Skuja un Melisa Bradena (Melissa Braden), pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Anete Baumane. 

Ikviens interesents varēs tuvāk iepazīt mākslinieču daiļradi gan stāstos, gan attēlos, uzzināt kas mudina strādāt ar tik sarežģītu materiālu kā porcelāns un kāpēc izstādei izvēlēta šāda tēma.

Autoru tandēmā "Skuja Braden" apvienojušās divas izcilas mākslinieces Ingūna Skuja no Latvijas un Melisa Bradena (Melissa Braden) no ASV. Ingūnas Skujas vārds par Latvijas keramikas zīmolu kļuva 20.gadsimta 90.gados. Deviņdesmito gadu beigās viņa uzsāka sadarbību ar mākslinieci Melisu Bradenu no Kalifornijas.

8.novembrī Rīgas Porcelāna muzejā tika atklāta abu mākslinieču izstāde, kas veltīta tēmai - suņi. Izstādes darbi rosina domāt un uzdod jautājumus par to kādas ir mūsu attiecības ar šiem draugiem, kas mums dzīvē doti un ko varam no tiem mācīties. Kā stāsta mākslinieces, no suņiem varam mācīties vismaz trīs galvenās lietas: dzīvo šodienā, esi pateicīgs par to, kas tev dots un pieņem lietas tādas kādas tās ir. "Suns māca kā dzīvot bez ciešanām un būt brīvam - bez ķēdēm." saka Ingūna Skuja.

Autoru tandēms "Skuja Braden" ar savu individuālo ekstravaganto rokrakstu atpazīstams gan Latvijā, gan ārpus tās. Darbi ir unikāli, jo tapuši kā divu sieviešu dialogs. Mākslinieces vienlaikus strādā vairākos žanros, bet tomēr vienā vidē. Viņu darbi ir konceptuāli, taču skatāmi caur daudz dimensiju objektīvu. Darbu augstā profesionālā kvalitāte, rotaļīgs klasicisms uz barokāli minimālām formām apvienojumā ar asprātīgu un izaicinošo satura traktējumu ir aizraujošs mākslas baudījums ikvienam skatītājam. Spīdoši porcelāna darbi, kas apžilbina acis un aizskar sirdis. Mākslinieces uzsver: tas ir sevišķs roku darbs gatavots lieliskiem cilvēkiem.

Ieeja Porcelāna pēcpusdienā bez maksas.

Skuja Braden izstāde "Suņa dzīve: atķēdēta" Rīgas Porcelāna muzejā skatāma līdz  8.decembrim.

Rīgas Porcelāna muzejsatrodas Kalēju ielā 9/11, Vecrīgā (ieeja no Konventa sētas).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)