Banner 980x90

Portāls: VEF un "Lietuvos rytas" nevar vienoties par Blūma atalgojumu

Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Lietuvos rytas" vēlas atbrīvoties no Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma, vēsta portāls "Krepsinis.net".

Balstoties uz portāla sniegto informāciju, "Lietuvos rytas" aktīvi meklē Blūmam jaunu komandu. Kā viena no pretendentēm tiek minēta Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kurai nepieciešams sastāva papildinājums. Taču abi klubi savā starpā nespēj vienoties, jo rīdzinieki nevēlas maksāt basketbolistam pilnu algu, bet Viļņas vienība nav gatava segt starpību starp "VEF Rīga" piedāvāto un Blūma līgumā noteikto.

Jau iepriekš vēstīts, ka "Lietuvos rytas" prezidents Gedvīds Vainausks piedāvājis Blūmam samazināt basketbolista atalgojumu, lai spēlētājs arī turpmāk varētu spēlēt Viļņā.

Blūms uz "Lietuvos rytas" komandu pārcēlās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem.

Šīs sezonas deviņos ULEB Eirolīgas mačos Blūms guva vidēji 5,9 punktus un veica 1,8 rezultatīvas piespēles, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā viņa kontā 12,3 punkti un 2,1 rezultatīva piespēle, bet Lietuvas čempionātā, kur "Lietuvos rytas" izcīnīja sudraba medaļas, latvietis iekrāja vidēji 7,9 punktus un 1,3 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam kopš 2008.gada latvietis spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao "Uxue". Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, "Lietuvos rytas" (2006./07.gada sezonā) un Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas.

Savukārt Latvijas izlases rindās Blūms spēlējis četros Eiropas čempionāta finālturnīros. 2011.gada čempionātā viņš bija valstsvienības kapteinis, bet pērn nespēlēja valstsvienības rindās 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Blūms ir iekļauts izlases kandidātu sarakstā gaidāmajam Eiropas čempionātam, kas no 4.līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā. Valstsvienības pirmais treniņš paredzēts ceturtdien.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)