Banner 980x90

Profesionāļa ieteikumi, kā izdzīvot lielpilsētas džungļos un savvaļā

Eds Stafords ir pētnieks, izbijis militārists, piedzīvojumu meklētājs un šova Marooned galvenais varonis. Šova laikā viņš uz 10 dienām brīvā dabā, mežonīgos apstākļos, bez apaviem un drēbēm tiek atstāts pilnīgi viens. Eds sniedz padomus, kā izdzīvot dažādos apstākļos un dzīves situācijās. Tajos ir vērts ieklausīties ne tikai piedzīvojumu meklētājiem savvaļā, bet arī lielpilsētas džungļos mītošajiem.

Meditē! Šī padarīšana nav tikai meitenēm – aizvien vairāk veču ar to sāk nodarboties! Meditācijas praktizēšana atbrīvo prātu no dažādām domām - jebkura  situācija, ar ko nāksies saskarties, atrisināsies daudz rāmāk un mierīgāk.

Nedomā tik daudz! Cilvēki mēdz pārāk daudz domāt par vienkāršām lietām – nedariet tā! Ja pavērojam dzīvniekus, ir skaidrs, ka tie nepavada visu savu dzīvi domājot un analizējot. Mēs tik ļoti sarežģījam savas dzīves, ka, nonākot sarežģītās situācijās, tostarp izdzīvošanas situācijā, kļūstam nemierīgi un bailīgi. Šīs sajūtas ir balstītas uz instinktiem (pat dzīvnieciskiem), tādēļ šādā situācijā visefektīvākais risinājums ir nomierināt savu prātu. Apstājieties, apsēdieties, vairākas reizes dziļi ieelpojiet, mēģiniet "izslēgt" paniku un sāciet domāt racionāli.

Atver acis! Cilvēks izdzīvošanas situācijā krīt panikā un cenšas tikt galā kā māk, kas rada vēl lielākas nepatikšanas. Ne tikai mežonīgā savvaļā, bet arī ikdienas krīzes situācijās ir svarīgi saglabāt savaldību - nostāties uz savām kājām, izvērtēt situāciju, kur atrodies, novērtēt to, kas ir līdzi. Uztver visu kā spēli! Ir grūti, jo sajūtas ir sakāpinātas un adrenalīns pulsē. Atrodi savu fokusēšanās punktu un pavērs spēli pozitīvā gultnē – pasmaidi, jo tev ir sniegta neatkārtojama iespēja izdzīvot! Ir daudz svarīgāk būt apmierinātam ar dzīvi, nekā ieslodzīt sevi  bailēs! 

Pārstāj baidīties! Katrs cilvēks baidās no kaut kā sava. Kādam paniskas bailes ir no dažādiem mošķiem, kādam no dabas stihijām, kādam no priekšnieka, tomēr visām šīm bailēm pamatā ir kopīga iezīme – mēs nezinām, ko varam sagaidīt! Ir ļoti labi apzināties sekas, piemēram, zināt potenciālās briesmas, kas draud, ja esi sastapies ar ļoti indīgu čūsku, niknu suni vai īpaši dusmīgu klientu. Ja zināsi iespējamās sekas un draudus, varēsi kontrolēt situāciju un, iespējams, pat pārstāsi baidīties.

Eds ir atzīts par 2011.gada Eiropas piedzīvojumu meklētāju. Viņa piedzīvojumu kontā ir 860 dienu ilgs pārgājiens gar Amazones krastiem. Iepazīties ar trakulīgo Edu iespējams katru svētdienas vakaru TV kanālā Discovery, kur viņš dažādos pasaules nostūros 10 dienas centīsies izdzīvot bez sabiedrības, pārtikas, ūdens, apģērba un citām mūsdienu ikdienas ekstrām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)