Banner 980x90

PVD: Rīgas Centrāltirgus vadība apņēmusies cīnīties pret tirdzniecību bez dokumentiem

Riga24.lv
Riga24.lv
Rīgas Centrāltirgus vadība tikšanās laikā ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) speciālistiem apņēmusies izstrādāt plānu, kā preventīvi pārbaudīt pārdevējus, lai novērstu tirdzniecību bez dokumentiem un bez reģistrācijas PVD.

Par to intervijā Latvijas Radio stāstīja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

Viņam tikšanās reizē ar tirgus pārstāvjiem radies priekšstats, ka Rīgas Centrāltirgus jaunā vadība ir ieinteresēta uzlabot situāciju. Arī Nakts tirgus un slēgto teritoriju nomnieki apņēmušies uzlabot situāciju, lai novērstu pārkāpumus.

Balodis atzina, ka PVD var katru dienu doties uz tirgu veikt pārbaudes, taču tā būtu resursu tērēšana.

Kā ziņots, vakar PVD veica ārpuskārtas pārbaudi Rīgas Centrāltirgus tā dēvētajā slēgtajā teritorijā, kā rezultātā no tirdzniecības izņemti vairāk nekā trīs tonnas augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Pārbaudēs tika konstatēts, ka uzņēmēji, kuri realizē nezināmas izcelsmes augļus un ogas, nespēj identificēt personas, kuras tām tos piegādājušas, kā arī tirdzniecības vietās nebija izcelsmi apliecinošu dokumentu. Turklāt, sākoties pārbaudei, tirgotāji masveidā pameta savas tirdzniecības vietas.

No tirdzniecības izņemtie augļi, ogas un dārzeņi tika nogādāti Rīgas Zooloģiskajam dārzam.

Līdzīgas ārpuskārtas pārbaudes nakts tirgū un citās Centrāltirgus tirdzniecības vietās PVD ar Valsts policiju veica jūnijā un jūlijā, no tirdzniecības izņemot nepilnas divas tonnas augļu, ogu un dārzeņu.

Visiem pārtikas produktu tirgotājiem obligāti jābūt reģistrētiem. Tirgotājam ir jābūt medicīniskajai grāmatiņai, kā arī dokumentiem, kas pierāda produktu izcelsmi.

Nereģistrēties PVD drīkst vien fiziskas personas - augu izcelsmes produktu (augļi, ogas, sēnes, dārzeņi, rieksti) primārie ražotāji, kuri izplata produktus ierobežotā, normatīvajos aktos noteiktā daudzumā, piemēram, ne vairāk kā 500 kilogrami zemeņu gadā.

Ielu tirdzniecība ir atļauta, ja tirgotājs ir saņēmis pašvaldības atļauju un tā atrodas tirdzniecības vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)