Banner 980x90

"Kredītinformācijas birojs" pērn strādāja ar zaudējumiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Kredītinformācijas pakalpojumu sniedzēja AS "Kredītinformācijas birojs" 2015.gadu noslēdza ar 453 941 eiro zaudējumiem, teikts "Firmas.lv" datubāzē pieejamajā uzņēmuma pagājušā gada finanšu pārskatā.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pagājušā gada zaudējumus akcionāri nolēma pievienot iepriekšējā gada uzkrātajiem zaudējumiem un segt zaudējumus no nākamo gadu peļņas. 2014.gadā uzņēmums strādāja ar 196 005 eiro zaudējumiem. Zaudējumi iepriekšējos gados bijuši plānoti.

Šogad "Kredītinformācijas birojs" jau sācis gūt ieņēmumus no saimnieciskās darbības.

"Kredītinformācijas birojs" apstrādā kredītinformāciju par fiziskām un juridiskām personām un sniedz pakalpojumus, kuri ļauj to lietotājiem novērtēt savu klientu kredītspēju un samazināt darījumu kredītrisku. Pērn tika izveidota pakalpojumu sniegšanai nepieciešamā infrastruktūra un tehniskais risinājums. Tehniskā risinājuma piegādātājs un uzturētājs ir Čehijas uzņēmums "Creditinfo Solutions s.r.o.", kura pieredze aptver kredītinformācijas apstrādes un kredītriska pārvaldības risinājumu piegādi uzņēmumiem 30 pasaules valstīs.

'Kredītinformācijas birojs" Latvijas Uzņēmumu reģistrā tika reģistrēts 2013.gada maijā. 2015.gada septembrī "Kredītinformācijas birojs" kā pirmais uzņēmums Latvijā saņēma kredītinformācijas biroja licenci no Datu valsts inspekcijas un sāka sniegt pakalpojumus.

Uzņēmuma akcionāri ir Vācijas uzņēmums "Creditinfo International GmbH" (25%), AS "ABLV Bank" (13,8%), AS "DNB banka" (13,8%), AB "Nordea Bank" (13,8%), AS "Swedbank" (13,8%), AS "SEB banka" (13,8%), AS "Citadele banka" (6%).

"Kredītinformācijas biroja" mājaslapā atzīmēts, ka uzņēmums ietilpst starptautiskā kredītinformācijas pakalpojumu sniedzēju grupā "Creditinfo grupa", kas izveidota 2003.gada martā un kuras galvenie darbības reģioni ir Centrāleiropa un Austrumeiropa.

"Kredītinformācijas biroja" valdes priekšsēdētājs ir Jānis Timermanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)